fbpx

Onlangs heb ik iets ontdekt op Facebook over de inbox: Berichtverzoeken.
Je weet ongetwijfeld wel dat je privé berichtjes kan versturen en ontvangen. En als je vrienden bent, krijg je daar ook een melding van.

Dan heb je ook nog een overige inbox, daar komen berichtjes in van mensen waarmee je niet bevriend mee bent. In een eerder artikel vertelde ik al dat deze gaat verdwijnen. Facebook gaat dit veranderen naar: Berichtverzoeken.

Wil jij weten hoe dit werkt? Bekijk dan mijn video daarin leg ik uit waar je dit kan vinden en hoe je op deze berichten kan reageren!

Dit is de melding die ik gisteren (!) pas kreeg:

notificatie message reuests - berichtverzoeken

Een bericht via een berichtverzoek wordt pas op ‘gelezen’ gezet als je deze hebt geaccepteerd. Heb je dit niet geaccepteerd, dan kan de zender niet zien dat jij dat bericht gelezen hebt.

bericht verzoek accepteren of negeren

Heb jij deze berichtenverzoeken al op jouw Facebook? Ik lees het graag in de reacties!

Vond je deze video waardevol? Gebruik de social media knoppen op dit bericht te delen met jouw vrienden en volgers!

39 reacties

 1. Ik heb i.d.d. ook berichtenverzoeken. Daar stond een bericht in welke ik op mijn telefoon al gezien en gelezen heb. Dus ik weet niet of en hoe FB dit aangeeft op een desktop.

 2. Hoi Maureen,

  Ik heb de functie ook en had één bericht, maar wel van april 2015 met een klantvraag- dus best wel stom dat we hier niet van wisten.
  ik wist wel dat je berichten kunt krijgen van vreemden,maar daar ga ik eigenlijk nooit op in. Nu zijn er dus verschillende functies naast elkaar-verwarrend ook al is het maar van korte duur

 3. Hoi Maureen, ja ik zag ze inderdaad! Wel handiger zo, een tijd geleden had ik daar dus berichten staan die al een paar jaar oud waren. Daar keek ik dus nooit in het mapje overige. Nu krijg je tenminste een melding.

 4. Hoi Maureen, op mijn persoonlijke pagina zie ik inderdaad staan wat je uitlegt in de video.
  Ik heb ook twee bedrijfspagina’s (CONSENT-methode en Breng Balans in je Gezin) en daarbij staat naast ‘Postvak in’ ‘overig’.
  Betekent dat het op de bedrijfspagina’s nog niet gewijzigd is en gaat dat automatisch?

  1. Hallo Baudy,

   Goede vraag!
   Deze functie is alleen op de persoonlijke pagina. Het is namelijk de ‘vervanging’ van de “inbox overig” die je eerder had op je prive-profiel.

   Voor wat betreft de zakelijke pagina’s, daar is geen optie berichtverzoeken. Facebook is nu wel bezig met het uitrollen van een nieuwe layout voor de Postvak IN op de zakelijk pagina’s, die veel overzichtelijker en gebruiksvriendelijker is voor paginabeheerders.

   Hartelijke groet,

   Maureen

 5. Hallo Maureen,
  Dank voor je uitleg. Ik schijn dat al vanaf eind november 2015 te hebben en nooit in gekeken. Er zaten twee berichten in en toen ik verder keek, kreeg ik deze melding:
  Dit bericht is tijdelijk verwijderd om het account van de afzender moet worden geverifieerd.

  Dat schiet lekker op met de beantwoording.
  Groet, Florence

  1. Hi Florence,

   Dat is inderdaad niet handog. Het klinkt alsof Facebook twijfels heeft over het account van de afzender…

   Hartelijke groet,

   Maureen

 6. bij mij staan er ook veel berichten in, oude berichten, en ook berichten waar ik toendertijd wel iets mee gedaan heb, maar dat weet ik niet zeker. En veel berichten van ‘spammers’. Ik begrijp het nog niet goed wanneer het in ‘berichtverzoeken’ komt te staan, want er zitten ook berichten bij van vrienden.

  1. Hi Marion,

   In de oude “Inbox overig” kwamen alle berichten van mensen die geen Facebook vriend met jou zijn. En daar zaten veel spammers tussen. Ik vermoed dat dit ook een van de redenen is dat Facebook deze inbox overig heeft laten vervallen.
   Als mensen jou een nu een privé-bericht sturen en zij zijn -ten tijde van het versturen van het bericht- geen Facebook vriend met jou, dan komen deze berichten bij de berichtenverzoeken. Als het goed is worden spammers door Facebook hierdirect uitgefilterd

 7. Ook een bericht van 2 jaar geleden gevonden van iemand, die heb ik net beantwoord! En haar ook meteen de link naar dit artikel gestuurd, want ze kende het knopje berichtverzoeken ook niet. Dus heel waardevol dit artikel! Bedankt.

 8. als het berichtverzoek genegeerd wordt, blijft het dan bij de verzender staan als verzonden… en dus niet als geleverd ?
  kan diegene die het bericht ontvangt dit lezen zonder te accepteren ?

  1. Hi Els,

   De verzender ziet dat het bericht is verzonden maar nog niet is gelezen. De status verandert alleen naar ‘gelezen’ als jij het bericht hebt geaccepteerd. Je kunt als ontvanger wel het bericht lezen en op basis daarvan besluiten of je het bericht accepteert. (dus lezen zonder accepteren kan, zie ook de foto hierboven in het artikel) Uiteraard moet je het bericht wel eerst accepteren om een reactie terug te kunnen sturen.

 9. Hoi hoi, ik heb de berichtverzoeken ook maar ik krijg er geen melding van (mobiel). Daardoor heb ik het 1 en ander gemist. Ik moet echt naar messenger gaan om te zien of er berichtverzoeken zijn. Weet jij of je daar een melding van kunt krijgen? Van de berichten van vrienden, krijg ik wel een melding.

  1. Hi Sylvia,

   In mijn artikel liet ik zien dat ik daar toen wel een melding van kreeg (zij het veel later). Inmiddels krijg ik zulke meldingen niet meer…en dat maakt het wel moeilijk om eea bij te houden.

   Via dit artikel wil ik dan ook anderen attenderen op het bestaan van deze bijzondere inbox.

   Hartelijke groet,

   Maureen

 10. Ik ben naar hetzelfde benieuwd als Els:

  ‘als het berichtverzoek genegeerd wordt, blijft het dan bij de verzender staan als verzonden… en dus niet als geleverd ?
  kan diegene die het bericht ontvangt dit lezen zonder te accepteren ?’

 11. Ik heb een berichtverzoek in de haast ‘genegeerd’ maar ik kan dit bericht nu niet meer terugvinden. Weet je toevallig of deze nog ergens te achterhalen is?

 12. Hoe kan ik dan berichtverzoek optie verwijderen? Reden, ik verkoop veel door fb en als iemand is geintereseerd dan hoor ik hem niet en als ik door heb dat hij wou iets kopen dan meestal is voorbij. Heel vervelent voor mij , in algemeen nuttig en slim maar in mij geval heel erg slecht.

  Heeft iemand enkele iedeeen?

  1. Het is helaas niet mogelijk om die optie te verwijderen. Het beste is dan om regelmatig pro-actief de berichtverzoeken te checken. Een andere optie is om te werken met een zakelijke Facebook pagina. Als mensen een bericht plaatsen op die pagina, dan krijg je daar wel een melding van.

 13. Als de ontvanger eenmalig het berichtverzoek geaccepteerd heeft, en ik het verzoek van de ontvanger (ik had de chat verwijderd). Blijf je dan bij elk nieuw bericht in deze chat een verzoek ontvangen of is het dan mogelijk om gewoon met elkaar te chatten (net als met vrienden)?

  Groet

 14. Het is mij twee keer overkomen dat iemand het nodig vond mij als vriend te verwijderen, mij vervolgens een bericht toezond en daarna zwaar beledigd was dat ik daar niet op antwoordde.

 15. Als je berichtverzoek accepteert zodat je kunt antwoorden, maakt je dat dan ook meteen fb-vrienden of staat dit los van elkaar?

  1. Hi Renate,

   Dat staat er helemaal los van. Je kunt een heel gesprek voeren zonder fb vrienden van elkaar te zijn.

   Hartelijke groet,

   Maureen

 16. Ik heb zo af en toe de melding op messenger van een berichtverzoek. Dit is van de messenger en facebook van mijn vriendin die ik nu moet bijhouden ivm haar zakenreis. Zij heeft minder de tijd maar wel toegang er toe. Elke keer als ik zo’n berichtverzoek ontvang staat er een ‘1’ achter berichtverzoeken. Zodra ik erop klik krijg je de lijst met alle berichtverzoeken. Nergens is er een nieuwe conversatie te vinden, niet bij normale en niet bij gefilterde. Is dit gewoon een foutje van messenger of is het mogelijk dat zij een geheim gesprek heeft op haar telefoon? Dit is mij verteld namelijk. Hoor graag

  1. Hi Stefan,

   Er zijn geen geheime gesprekken, het zal eerder een Facebook bug zijn of een oud bericht dat nog op ongelezen staat. Je kan in messenger kiezen voor de optie “alle berichten markeren als gelezen”. Als je de melding daarna nog steeds hebt, dan kan je proberen de cache van het apparaat te legen.

   Hartelijke groet,

   Maureen

 17. Had een bericht naar een naar een niet vriend gestuurd en die had het geaccepteerd met een bericht aan mij plus een vraag aan mij ( tel nr) vervolgens bericht terug gestuurd met m’n nr maar nu maanden later is mijn berucht niet duidelijk aangekomen?
  Er staat afgeleverd bij?

  Er zat wel een tijdje tussen de berichten.
  Overigings zag ik zijn antwoord ook toevallig terug via omwegen dus kon ook laat pas reageren.
  Terwijl ik hem in de eerste plaats een bericht haf gestuurd die hij geaccepteerd had?

 18. Hoi Maureen.
  Het is nu november 2017 en ik zie deze functie bij mij niet staan.Is daar een verklaring voor?Ook heb ik iemand met wie ik geen fb vrienden ben een bericht gestuurd via messenger en het vinkje blijft niet ingekleurd,dus wel verzonden,niet ontvangen.Hoe kan dat?En waar ontvangt die persoon mijn bericht?
  Alvast bedankt voor je evt. antwoord!

  1. Ik vraag me iets soortgelijks af.
   Als iemand waarmee ik geen vrienden ben op facebook maar wel al een heel gesprek mee heb gehad mij een berichtverzoek stuurt op messenger omdat ik diegene niet meer wil spreken en dus in de verzoek optie Heb gezet, wat de status precies zichtbaar is voor een volgend bericht. Geleverd (wit rondje vinkje) of ontvangen (blauw rondje vinkje) dus niet gelezen wanneer je profielfoto zichtbaar wordt

 19. Ik krijg een berichtverzoek van iemand waar ik helemaal niet op zit te wachten. Ik zie geen mogelijkheid om deze te verwijderen of te negeren. Nu blijft dit verzoek zo staan. Hoe haal ik dit weg?

  Groet

 20. iemand die ik ken maar geen vrienden op fb mee ben heeft mij een berichtverzoek met een video gestuurd. kan ik die bekijken zonder dat die persoon weet dat ik het bekeken heb?

 21. Hoi Maureen,

  Hoe kan ik meldingen inschakelen voor berichtverzoeken en hoe kan ik alle berichtverzoeken tegelijkertijd verwijderen?

 22. Hoi Maureen,

  Hoe kan ik meldingen inschakelen voor berichtverzoeken en kan ik ze ook allemaal ineens verwijderen? (niet per stuk dus). Ik heb er ontelbare die ik niet gezien had.

  Bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen