fbpx

Facebook bericht delen vanaf tijdlijn naar pagina

In deze video laat ik je zien hoe je een Facebook bericht vanaf jouw tijdlijn deelt naar jouw pagina.

Bovenstaande tip geldt ook voor het bericht delen vanaf een Facebook pagina.  Zie ook dit artikel https://maureenmulder.nl/facebook/ik-kan-het-facebook-bericht-niet-delen-op-mijn-facebook-pagina-privacyinstellingen/

Meer Facebook tips? Kijk op https://maureenmulder.nl

20 reacties

 1. Goede middag Maureen,

  Bedankt voor je uitleg.
  Als je deelt, zijn de likes van de orginele poster niet zichtbaar. Je begint zonder likes. Hoe kan je de likes meenemen? Kan dit alleen door een bericht te taggen? Hoor het graag.

  Vriendelijke groet,
  Régine van Oss

  1. Hi Régina,

   Als je een bericht deelt gaan de likes en reacties van het oorspronkelijke bericht nooit mee. Degene die het bericht als eerste heeft geplaatst op zijn/haar pagina kan wel in de statistieken zien hoeveel likes etc het via het delen heeft opgeleverd, maar kan daar de details niet van zien.

   Groetjes,

   Maureen

 2. Vraag die jij misschien kan beantwoorden, aangezien je van Facebook geen reactie krijgt op vragen die je stelt. Sinds kort worden de berichten die ik vanaf mijn tijdlijn deel op mijn pagina (via de Facebook app) gedeeld als mijn persoonlijke account die deelt op mijn pagina. Ook al geef ik in het delen aan, delen als mijn pagina. Ik moet nu dus alles via de laptop doen, wat betekend dat ik niet meer direct iets kan delen maar moet wachten totdat ik achter mijn laptop zit. Tijdrovend. Of ik moet via de app de link kopiëren van het bericht en op mijn pagina plakken met als gevolg een ellenlange linknaam en wederom tijdrovend. Op het Facebook forum zie ik dit probleem vaker voorbij komen, maar niemand heeft een oplossing. Jij wel?

 3. Hallo Maureen,

  Heel erg bedankt alvast voor de duidelijke uitleg. Ik ben al een heel eind gekomen maar als ik op de knop plaatsen druk krijg ik het bericht,
  De privacyinstelling van dit bericht betekent dat je het niet kunt delen op de tijdlijn van ……. Ik heb al gezocht waarbij de instelling kan aanpassen maar heb het nog niet gevonden? Kan jij mij helpen?
  Hoor graag van je,

  Groeten Marjolijn

  1. Hallo Marjolijn,

   Wil je een bericht van jouwzelf delen? Of van iemand anders?
   Als het een bericht van jouwzelf is, dan kun je de privacy instelling bovenin het bericht aanpassen.

   Als je het bericht van iemand anders wilt delen, dan zal de privacy instelling van zijn/haar bericht moeten worden aangepast. Dat kun je niet zelf doen.
   M.a.w. Als dat bericht bijvoorbeeld alleen gedeeld wordt met vrienden, dan kan jij het wel zien omdat jij fb vriend van die persoon bent. Dat bericht kan dan niet gedeeld worden met anderen die geen fb vriend van die persoon zijn.

   Hartelijke groet,

   Maureen

   1. Beste Maureen,

    Nu ben ik degene die wil dat mijn bericht van mijn pagina gedeeld kan worden. Men krijgt de privacy melding.

    Maar ik kan nergens in mijn pagina instellingen de privacy instellingen vinden. Kan je mij helpen?

    MVG,
    Rianne

   2. Hoi Marjolijn,

    ik heb hetzelfde probleem. Ik probeer een bericht te delen van mijn eene pagina naar mijn andere pagina en krijg de melding “De privacyinstelling van dit bericht betekent dat je het niet kunt delen op de tijdlijn van”

    1. Hi Koen,

     Als je een bericht wilt delen van je privé naar je zakelijke pagina, dan moet de privacy-instelling van dat bericht op openbaar staan. Hoe je dat aanpast staat in deze video http://maureenmulder.nl/tips/hoe-pas-ik-de-privacyinstellingen-aan-van-mijn-facebook-bericht/

     Als je het bericht wilt delen van de ene zakelijke pagina naar een andere zakelijke pagina die je beheert, dan kun je dat doen volgens de manier als in de video bovenaan deze pagina.

     Hopelijk is je vraag hiermee beantwoord.

     Hartelijke groet,

     Maureen

 4. Hallo maureen,

  Ik heb ook een zakelijke FB, waarom moet ik altijd eerst een bericht maken én daarna oas kan delen? Kan het niet meteen bij het maken vh bericht om het direct te delen? Voor mij gaat het om
  Efficiënt te werken met FB, ipv van 2 handelingen.

 5. Hoi Marjolijn,

  Ik heb de berichten gelezen en je filmpjes gezien. Maar ik kom er niet uit. Ik probeer een bericht te delen van mijn ene zakelijke pagina naar mijn andere zakelijke pagina en krijg de melding “De privacyinstelling van dit bericht betekent dat je het niet kunt delen op de tijdlijn van”. Dat kon ik hiervoor wel. Het bericht is openbaar want dat kan ook alleen maar op een zakelijke pagina. Hoop dat je een tip hebt.

  1. Dag Bianca,

   Wanneer je een foto deelt op de ene pagina, verschijnt er een ‘waarschuwing’ dat je een knop kan toevoegen zodat gebruikers kunnen reageren via messenger. Vink deze optie uit en deel dan je bericht. Er zou nu geen melding meer mogen komen dat je privacysettings niet in orde zijn wanneer je het bericht op je andere pagina wil delen. 🙂

 6. Dag Maureen,

  Misschien kan je me verder helpen?

  – het bericht dat ik wil delen staat op de persoonlijke privépagina van m’n vriend, met als instelling “vrienden”, maar er is geen knop “delen” te vinden. We zijn FB vrienden, dus ik kan het bericht uiteraard zien, maar geen mogelijkheid tot delen.
  – het kan toch niet dat hij een bericht op “openbaar” dient te zetten als ik deze op mijn privé pagina bijvoorbeeld wens te delen (wel inderdaad mocht ik dit bericht op een zakelijke pagina willen plaatsen, dan begrijp ik dat het bericht openbaar op zijn privépagina dient te staan), Hoe krijgt hij die “delen”-knop onder zijn bericht? Welke instelling dient hij aan te passen waardoor ik kan delen vanuit zijn privépagina op mijn privépagina?

  bedankt alvast,

  1. Hoi,

   Helaas is het wel zo dat jouw vriend dat bericht op openbaar dient te zetten om het te kunnen delen. Reden is dat anderen de inhoud van dat bericht immers niet kunnen zien als ze geen vrienden van jouw vriend zijn (het oorspronkelijke bericht staat immers alleen op zichtbaar voor vrienden).
   In het verleden kreeg je in de tijdlijn dat wel eens berichten te zien met de melding dat het bericht (dat gedeeld) is niet getoond kon worden. Het is dan eigenlijk een loos bericht geworden. Daarom is er nu alleen nog een deelknop bij openbare berichten.

   Mochten er onverhoopt bezwaren zijn om het bericht op openbaar te zijn, dan is het alternatief dat je zijn bericht handmatig kopieert in een nieuw Facebook bericht voor jouw vrienden en volgers.

   Hartelijke groet,

   Maureen

 7. Beste Maureen,

  Leuk om je adviezen te lezen:)

  Ik heb ook een vraag, mijn zakelijke bericht worden met enig regelmaat gedeeld.
  Nu zie ik op mijn eigen wall dat een bericht bijvoorbeeld 5 x is gedeeld, maar de likes van het gedeelde bericht zijn niet zichtbaar op mijn wall.

  Is dat in te stellen? Ik ben namelijk de bron van het bericht en zie in mijn statistieken wat het bereik is maar moet dat naar de pagina’s die het bericht hebben gedeeld om te zien hoeveel likes er op zijn gekomen.

  Ik zie je reactie graag tegemoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen