fbpx
Hoe werkt Facebook Live

Facebook is sinds kort in de Verenigde Staten aan het testen met Facebook Live.

Facebook Live is te vergelijken met Periscope. In plaats van een statusbericht met een foto of video die je geupload hebt, maakt Facebook Live het mogelijk om samen met jouw Facebook-vrienden in het nu te zijn. Als je zo’n live video bekijkt, zie je ook een abonneer-knop. Als je daarop klikt, dan ontvang je de volgende keer automatisch een melding als jouw Facebook vriend weer een live uitzending doet. Facebook Live wordt eerst in de Verenigde Staten uitgerold en is alleen beschikbaar op de iPhone. Het is niet bekend wanneer deze op Android – telefoons beschikbaar zal zijn.

Met de komst van Facebook Live, is Facebook ook een nieuw ontwerp aan het testen om berichten te plaatsen op Facebook vanaf mobiele apparaten (Android en iPhone). Door op “What’s on your mind?” te klikken, krijgt de gebruiker een drop down menu te zien met de mogelijkheden. Het voordeel van zo’n drop down menu is dat het voor Facebook makkelijker is om nieuwe opties toe te voegen. Hieronder zie je een voorbeeld

 

Voorbeeld New Sharing Flow

 

Als je onderstaande video bekijkt krijg je een idee van Facebook Live.

Ik ben enorm benieuwd wat de reacties zullen zijn op Facebook Live. En of het ook gaat werken op Facebook. De Facebook gebruiker is immers gewend om (vooral) achteraf te reageren. Het moment is al geweest.

Wat is jouw mening? Zou jij Facebook Live gaan gebruiken?

Ik lees graag jouw reactie hieronder

10 reacties

 1. Hi Maureen, er is al veel op dit gebied, maar ik denk dat het slim van FB is om dit aan te bieden, omdat je dan alles samen hebt in 1 platform.
  Dus het scheelt tijd en gedoe om een andere app te openen etc.
  En je hebt je vrienden op 1 platform die je op alle manieren kunt aanspreken.
  Sneller dan YouTube.

  Het geeft FB ongelofelijk veel macht, da’s dan weer een nadeel.
  Wat doen ze met al die interessante data?
  Het was vanmorgen weer eens in het nieuws: Data-mening met trackers en de data is big business voor allerlei belangstellende bedrijven/overheden.
  En dan hebben we nog de bijgogems die willen weten of je thuis bent..
  Dusss ‘be AWARE’ zou ik zeggen..
  Groet
  Eef
  Kineticus en Techniekjuf

 2. Ik hoop dat het hier ook komt! Ik zou het denk ik dagelijks gaan gebruiken om mijn volgers één keer per dag te trakteren op een paar bewuste ademhalingen samen. Want samen is het nog sterker dan dat je het in je ééntje doet! Het lijkt me geweldig. Periscoop heb ik al geprobeerd, maar ik werd daar niet goed van alle mensen die maar lukraak bleven uitzenden… mijn telefoon bleef piepen… ik hoop dat facebook het beter gaat regelen. :) En ik vind één medium voor mijzelf ook wel genoeg om bij te houden. Vandaar dat ik niet meer actief ben op periscoop.

  1. Hi Antonique,

   Als Facebook Live in de VS een succes wordt, dan verwacht ik dat wereldwijd zal worden uitgerold.

   Jammer om te horen dat je met Periscope gestopt bent. Dat is dan een voordeel (en nadeel) van mijn telefoon. Ik kan de Periscope piepjes uitzetten. Daardoor mis ik regelmatig wanneer iemand live gaat, en moet ik daarvoor de replay bekijken. Wel fijn dat je tegenwoordig door kunt spoelen.

   Ik vind het wel goed van je om je focus te behouden.

   Succes!

   Maureen

  1. Hi Florence,

   De opname moet inderdaad “in 1x goed zijn”. Ik verwacht echter wel dat je de opname gewoon kan verwijderen na afloop. Dat is bij Periscope in ieder geval wel het geval.

 3. Hi Sam,

  Rechtsbovenin elke live uitzending (of herhaling daarvan) is een abonneeknop. Als je geabonneerd bent op de uitzendingen van die persoon/die pagina ontvang je een melding zodra ze live gaan. Door op de abonneeknop rechtsboven te klikken kun je je abonneren en met diezelfde knop kun je ook je abonnement stop zetten.

  1. Hi Marten,

   Heb je de laatste update van Facebook op je telefoon? Anders helpt het vaak om de app verwijderen en opnieuw installeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen