These are a few of my favorite tools 😉
Omdat ik regelmatig de vraag krijg welk programma of welke tool ik waarvoor gebruik, heb ik in dit artikel een lijst gemaakt van mijn favoriete tools, programma’s en websites die ik gebruik in mijn bedrijf. Vandaag deel ik er 16 met jou.
1. Facebook!
Ok, dat is misschien flauw. Maar facebook is echt een enorme goede tool om in te zetten in jouw Marketing. In veel Facebook groepen wordt waardevolle informatie gedeeld, en het is ook een goed platform om juist jouw kennis daar te delen
2. Facebook advertenties
Gebruik de unieke targeting mogelijkheden om jouw doelgroep beter te vinden. Deze targeting mogelijkheden zorgen ervoor dat Facebook het best werkende en goedkoopste advertentieplatform ter wereld is.
Wil je meer weten over adverteren over Facebook? Meld je aan voor mijn gratis mini-cursus.
3. Facebook Paginabeheer app
Als paginabeheerder is de Facebook Paginabeheer app essentieel. Sommige functionaliteiten werken niet in de reguliere Facebook app. Deze app vervangt niet de laptop of desktop, maar biedt wel meer mogelijkheden dan de reguliere Facebook app.
Via deze Paginabeheer app kun jij jouw privé-berichten (pm’s) beantwoorden. Ook kun jij heel makkelijk via die app berichten op jouw pagina inplannen en snel een advertentiecampagne aan/uit zetten. Erg handig is je onderweg bent en je nog iets te binnen schiet.
De Facebook Paginabeheer app is gratis te downloaden via iTunes (Apple) en via de Google Play Store (Android)
4. Facebook pagina statistieken
Vergeet niet om regelmatig de statistieken te bekijken van jouw Facebook pagina. Als je meer dan 30 likes hebt, dan vind je deze statistieken in het menu bovenaan jouw Facebook pagina. Ga ook op zoek naar jouw Walvis. Weet je niet wat de Walvis is? Download dan gratis mijn e-book “De Kracht van het Blauwe Monster” met handige Facebook tips
5. Jing
Jing is een gratis tool die ik regelmatig gebruik om een screenshot te maken. Jing verschijnt als geel bolletje bovenin jouw computerscherm en is op die manier altijd beschikbaar wanneer je een screenshot (schermprint) wilt maken.
Met Jing is het ook mogelijk om pijlen te trekken, tekst te plaatsen of een kader om een onderdeel te plaatsen, zodat je bepaalde dingen in de afbeelding beter kunt benadrukken.
Jing is via Google te vinden op verschillende websites. Let daarom goed op dat je Jing van de officiële pagina van TechSmith (de fabrikant) download, om evt virusgevaar te voorkomen: https://www.techsmith.com/jing.html
6. Skitch
Skitch is vergelijkbaar met Jing. Een extra functionaliteit die Skitch wel heeft en Jing niet is het “blurren” van de afbeelding. Zo kun je bepaalde zaken in de afbeelding makkelijker anonimiseren.
Helaas is Skitch sinds kort alleen beschikbaar voor Apple-producten: https://evernote.com/skitch/
7. Evernote webclipper
Alternatief voor Skitch op Windows en Android apparaten is Evernote webclipper. Het werkt heel instinctief, en hiermee kun je ook de afbeelding ‘blurren’
8. Evernote
Evernote is een hele handige tool om online jouw notities te bewaren. Het voordeel van Evernote is dat de screenshots die je gemaakt hebt met Evernote webclipper automatisch toegevoegd worden aan een van jouw notitieboeken. Zo voorkom je rondzwervende afbeeldingen / bestanden op je laptop of mobiel apparaat.
9. Google Keep
Google Keep is vergelijkbaar met Evernote. Het voordeel van Google Keep is dat ik deze als Android gebruiker standaard op mijn mobiel apparaat heb staan. Ik hoef daarvoor geen nieuwe app te installeren.
Google Keep gebruik ik vooral als braindump. Een keer in de zoveel tijd bekijk ik welke ideeën daadwerkelijk gerealiseerd gaan worden 🙂
10. Leadpages
Een leadpage is een pagina met 1 doel: het genereren van de lead. Bezoekers kunnen niet gaan ronddwalen op jouw website. Ik gebruik Leadpages voor mijn gratis producten, zoals bijvoorbeeld de webpagina voor mijn gratis mini-cursus en voor het aanmelden voor mijn webinars.
Het voordeel van LeadPages is dat er steeds nieuwe templates bij komen, waardoor ik niet het wiel opnieuw hoef uit te vinden. Daarnaast zie je ook welke templates het beste resultaat geven! Dit laatste is voor mij van enorme toegevoegde waarde.
LeadPages bespaart mij enorm veel tijd vanwege de vele beschikbare -en reeds in de praktijk geteste- templates, dat ik het de investering meer dan waard vind.
11. Trello
Met Trello maak je processen overzichtelijk. Het is heel handig om projecten te managen via de borden. Hieronder zie je een voorbeeld:
Het bord heet “The Great Kitchen Redesign”. Dit bord heeft 4 lijsten: Ideas – To Do – Doing – Done!
Elke lijst bestaat uit een aantal kaarten (in dit geval zijn dit de acties).
Zodra een kaart van Ideas naar To Do gaat, dan verplaats je die kaart feitelijk naar de andere lijst. Zo houd je makkelijk het overzicht.
Je kunt ook met een team werken aan een bord, je kunt kaarten toekennen aan specifieke teamleden (evt met deadlines), en alle wijzigingen worden bijgehouden in een activity log (rechterkolom in de afbeelding). Zo is het hele team ook direct op de hoogte van de laatste wijzigingen.
12. Autorespond
Autorespond is het Nederlandstalige programma dat ik gebruik om mijn wekelijkse Facebook tips te versturen. Ook zorgt dit systeem ervoor dat jij direct een mail ontvangt als je bijvoorbeeld mijn gratis ebook hebt aangevraagd. Zo hoef ik niet zelf handmatig die mails te versturen.
Mijn shoppingcart (afrekenen via mijn website) heb ik ook via Autorespond geregeld. Het grote voordeel van deze shoppingcart is dat er niks op mijn website geinstalleerd hoeft te worden. Ik kan zelf bepalen waar en op welke website ik een betaallink of betaalknop wil plaatsen. Ook in een e-mail. Autorespond verzorgt dan ook direct de factuur, zodat mijn klant na afrekenen direct de factuur per mail ontvangt.
Ik heb met verschillende mailprogramma’s gewerkt. Autorespond is erg praktisch, gebruiksvriendelijk en dat werkt erg fijn!
13. Buffer
Buffer is een tool waarmee je berichten kunt inplannen, welke je kunt delen op meerdere social media kanalen tegelijkertijd. Wil je een bericht plaatsen op bijv. zowel jouw Facebook profiel, als op LinkedIn als op Twitter? Dan kan je dit efficiënt doen via Buffer.
Ik gebruik Buffer niet voor mijn Facebook pagina. Berichten plan ik direct in op mijn Facebook pagina (dus via Facebook zelf). Wel gebruik ik Buffer om een bericht te plaatsen in mijn Facebook groep. Alleen als je beheerder bent van een Facebook groep kun je Buffer hiervoor gebruiken. M.i. terecht, want anders zou dit tot veel spam leiden in de Facebook groepen.
Je kan Buffer gratis gebruiken (1 account per social media platform), wil je meer dan bieden ze verschillende pakketten.
14. Canva
Als je mij al een tijdje volgt dan weet je dat ik een enorme fan ben van Canva.com. Met Canva kun je heel makkelijk grafische ontwerpen maken op basis van templates. Het grote voordeel is dat je je geen zorgen meer hoeft te maken of je de juiste afbeeldingsformaten hebt.
Je kunt je eigen foto’s uploaden om te gebruiken in de ontwerpen. Je kan hiervoor ook de zoekfunctie van Canva gebruiken. Als het een betaalde afbeelding is die je wilt gebruiken, dan staat er een dollarteken bij en dan betaal je 1 USD voor die afbeelding. Dat is het verdienmodel van Canva.
Het voordeel van Canva ten opzichte van PicMonkey (zie hierna) is dat het bij Canva mogelijk is om gemaakte ontwerpen te bewaren in jouw account.
15. PicMonkey
PicMonkey is een gratis online tool, vergelijkbaar met Canva. PicMonkey heeft veel minder templates beschikbaar dan Canva. Daarentegen heeft PicMonkey wel andere en meer (!) designmogelijkheden (effecten, overlays, thema’s etc) en lettertypen beschikbaar. Als je binnen jouw onderneming werkt met een bepaald lettertype, dan is het voor jouw branding belangrijk om dat ook door te trekken naar jouw social media uitingen. Met PicMonkey kun je ook de lettertypen gebruiken die wel op jouw computer beschikbaar zijn, maar niet tot de standaard lettertypen in PicMonkey behoren.
Een groot nadeel van PicMonkey is dat het niet mogelijk is om jouw ontwerpen op te slaan.
Zie ook dit artikel over PicMonkey: https://maureenmulder.nl/tips/zo-maak-je-jouw-eigen-facebook-fotos-met-picmonkey/
16. Pixabay
Er zijn verschillende websites waar je royalty-vrije foto’s kunt vinden. Pixabay.com vind ik een van de beste. Ik ben zelf een enorme fan van de adembenemende natuurfoto’s.
17. Camtasia
Ik krijg regelmatig de vraag met welk programma ik mijn videos maak. Camtasia is een van mijn favorieten, dit programma biedt zoveel mogelijkheden!
Een nadeel van Camtasia is dat het een relatief duur programma is.
18. Screencast-o-Matic
Een goed alternatief voor Camtasia is het programma Screencast-O-Matic. Deze tool heeft minder mogelijkheden dan Camtasia, maar als je het wilt gebruiken voor het maken van video’s waarbij je je computerscherm opneemt (al dan niet met jezelf in beeld), dan is dit een prima programma. De betaalde (pro) versie biedt veel meer mogelijkheden dan de gratis variant. Mocht je het programma willen aanschaffen, gebruik dan de link https://maureenmulder.nl/som zodat je gebruik kan maken van een leuke korting!
In alle transparantie: Enkele links hierboven zijn affilliate links. Als je via die link bestelt kan ik daarvoor een kleine vergoeding ontvangen.
Welke tooltip vond jij het meest waardevol? Zal ik in een volgend blog nog meer tooltips delen? Ik lees het graag in de reacties!
Vond je dit een waardevol artikel? Wil je dit dan svp delen in jouw netwerk?
Wil jij meer praktische tips om meer te halen uit jouw zakelijke Facebook pagina? Kom dan naar de Facebook Implementatie Training. Meld je aan op https://maureenmulder.nl/FIT
10 reacties
Hallo Maureen, wat is het verschil tussen het door jou genoemde Autorespond en de autoresponder van een mailingprogramma zoals bijv. Mailchimp? Overigens prima tips, bedankt daarvoor.
Hi Jelle,
Autorespond is ook een autoresponder, net als Mailchimp en in hoofdlijnen zal je er hetzelfde mee kunnen. Ik werk niet met Mailchimp, dus weet niet wat inhoudelijk de verschillen zijn. Autorespond is een volledig Nederlands product, dus helpdesk etc is volledig in het Nederlands. Dat communiceert makkelijker.
Hartelijke groet,
Maureen
Skitch is niet meer leverbaar. Met Jing problemen met het aanmaken van een account.
Telkens dezelfde foutmelding bij het invoeren van een wachtwoord
Skitch is alleen beschikbaar voor Apple-producten. Voor Jing hoef je geen account aan te maken (heb ik in ieder geval nooit hoeven doen). Het is een programma dat je download en op je computer installeert. Op de pagina die ik deel zie je een knop met “free download”. Als je daarop klikt kun je het programma downloaden.
Hartelijke groet,
Maureen
Ontzettend bedankt voor je waardevolle tips!
Graag gedaan, Rian!
Bedankt voor de super tips! Ik heb deze pagina opgeslagen in mijn mapje “Handig” en ga bij toekomstige uitingen de tools gebruiken!
Graag gedaan, Carola! Laat je me tzt weten wat jouw favoriete tool is?
Groetjes,
Maureen
Supertips. Ik ben een enorme fan van nummer 14 en 16. Autorespond ga ik nog even nader bekijken want die klinkt interessant. Dankjewel.
Graag gedaan , Helga. Autorespond blijft ook doorontwikkelen, dat vind ik zelf ook belangrijk.Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.
Hartelijke groet,
Maureen