fbpx

Help! Facebook pakt niet de juiste afbeelding bij de link die ik deel

Gebeurt jou dat ook wel eens? Je wilt een link delen op Facebook en dan pakt Facebook niet de juiste foto of afbeelding mee, waardoor het bericht er raar uit komt te zien.

Er is daar een hele eenvoudige oplossing voor: Facebook Debugger

Het kan een tijdje duren voordat Facebook de gegevens van een website heeft bijgewerkt. Ik heb dat met mijn blog artikelen. Het meest praktisch is als je je blog artikel gepubliceerd hebt, dat je deze dan meteen deelt via bijv. Facebook.

Dan kan de Facebook Debugger van pas komen. Facebook gaat dan opnieuw de URL “scannen” en pakt meteen de laatste informatie mee….waaronder de juiste foto of afbeelding 🙂

Je kunt de Facebook Debugger inzetten voor elke URL, dus ook voor websites van anderen. Zo kun je anderen ook helpen 😉

Bekijk onderstaande video voor meer informatie over de Facebook Debugger:

5 reacties

 1. Hoi Maureen,ik heb ook een probleem met een plaatje bij een op FaceBook geplaatste url. Het plaatje is 1200 x 628 pixels groot (dit zou volgens meerdere bronnen het juiste formaat zijn). Dat gaat goed als ik de url in een update op een FaceBook bedrijfspagina zet.

  Maar als ik exact dezelfde link in een update op mijn privé tijdlijn zet, dan past het plaatje niet meer in het vak en raak ik aan beide zijkanten iets van het plaatje kwijt.

  In de FaceBook Debugger krijg ik code 206 (gedeeltelijk ingeladen pagina) maar alle og: tags staan er goed in, dus daar kan het niet aan liggen denk ik ?

  Ben jij dit eerder tegen gekomen en weet je hoe dat komt?

  Ik kan je de voorbeelden mailen

  1. Hi Marguerite,

   1200×628 px is het meest optimale formaat voor het adverteren op Facebook.
   Als afbeelding dat verschijnt als je een link deelt, zorgt FB ervoor dat die afbeelding als het ware in een kader van 476×249 px verschijnt.
   Op zich zou het geen verschil moeten maken of je die link deelt op jouw Facebook pagina of op je privé-tijdlijn.

   Heb je gekeken of het in een andere browser wel goed werkt? Of even uitloggen en dan weer opnieuw inloggen in Facebook. Vaak helpt dat ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen