fbpx

Ik kan het Facebook bericht niet delen op mijn Facebook pagina (privacyinstellingen)

Ik kan het Facebook bericht niet delen op mijn Facebook pagina - Maureen Mulder maureenmulder.nl

Het is hartstikke tof als mensen jouw bericht willen delen op Facebook. Het kan echter voorkomen dat mensen de volgende melding krijgen:

De privacyinstelling van dit bericht betekent dat je het niet kunt delen op de tijdlijn van 

(of in het Engels:)

Sorry, the privacy setting on this post means that you can’t share it on (page name)’s Timeline.

Krijg je deze melding als je een bericht probeert te delen vanaf een persoonlijke (vrienden) pagina?

Lees dan dit artikel: Hoe pas ik de privacyinstellingen aan van mijn Facebook bericht

Zo wijzig je de privacyinstellingen van je Facebook bericht

Krijg je deze melding als je een bericht wilt delen van een zakelijke pagina naar een andere zakelijke pagina?

Lees dan verder:

Er kunnen een aantal oorzaken hiervoor zijn:

1. FACEBOOK BUSINESS MANAGER (BEDRIJFSMANAGER)

Als je meer dan een zakelijke Facebook pagina beheert, dan adviseert Facebook om gebruik te maken van de bedrijfsmanager / Business manager.
Zit jouw zakelijke pagina in de business manager, dan kun je niet meer een bericht delen naar jouw zakelijke pagina zoals je dat gewend bent.
Een bericht delen vanaf je mobiel apparaat lukt helemaal niet meer. Vanaf de laptop / desktop werkt het wel, maar dan alleen als de andere pagina (d.w.z. de pagina waarvan je het bericht wilt delen) jouw pagina ook leuk vindt. Deze manier is dus erg omslachtig.

Wil je dit niet, dan kan je ervoor kiezen om de betreffende Facebook pagina uit Business Manager te halen. Hoe je dat precies doet leg ik uit in dit artikel: Zo verwijder je een Facebook pagina uit Business Manager

 

2. FACEBOOK MESSENGER KNOP

Wanneer je een bericht of foto deelt op jouw zakelijke pagina, verschijnt er een melding dat je een knop kan toevoegen zodat gebruikers kunnen reageren via Facebook messenger. Het doel van die knop is dat mensen dan direct een privé-bericht kunnen sturen naar jouw pagina, zonder daarvoor eerst naar jouw Facebook pagina zelf te gaan. Ze hoeven dan slechts op de knop te drukken in het bericht. Dat scheelt dus enkele stappen, MAAR …

Als je hiervoor eenmaal gekozen hebt, onthoudt Facebook dit voor al jouw toekomstige berichten en zal elk bericht dat je plaatst die knop meekrijgen. Zolang deze Facebook messenger knop geactiveerd is, kunnen die berichten niet gedeeld worden. 

Facebook messenger knop toevoegen aan bericht - Maureen Mulder maureenmulder.nl

 

Hoe los je dit op?

Ga naar de instellingen van jouw pagina en vink deze optie uit. Deze optie staat onder chatberichten. (zie afbeelding) Vanaf nu kun je weer berichten delen.

Helaas is het niet mogelijk om eerdere berichten te delen die deze Facebook messenger knop bevatten. Die berichten dien je eventueel opnieuw te publiceren op je pagina (uiteraard dan ZONDER Facebook messenger knop!) 

 

optie chatberichten uitschakelen - Maureen Mulder maureenmulder.nl

 

 

Vond je dit een waardevol artikel? Wil je dit dan svp delen in jouw netwerk?

Wil jij meer praktische tips om meer te halen uit jouw zakelijke Facebook pagina? Kom dan naar de Facebook Implementatie Training. Meld je aan op https://maureenmulder.nl/FIT

FIT

33 reacties

 1. Beste Maureen,

  Als ik van mijn tijdlijn een bericht wil delen op mijn pagina krijg ik de volgende melding:
  De privacyinstelling van dit bericht betekent dat je het niet kunt delen op de tijdlijn van….

  En wanneer ik een filmpje wil plaatsen / publiceren op mijn pagina krijg ik de melding dat de video een titel nodig heb, om te kunnen plaatsen.
  Of ik er nou een tekst bijtik of niet…ik kan het filmpje niet plaatsen (dit lukt wel op mijn eigen tijdlijn maar die kan ik dus weer niet delen op mijn pagina).

  Hoe zou ik dit moeten veranderen?

  1. Hallo Helen,

   Heb je de stappen hierboven gevolgd? Dat zou kunnen verklaren waarom het delen niet lukt.

   Hartelijke groet,

   Maureen

   1. bij mij staan helemaal niet die poppetjes bij een post. Ik heb die optie niet. Wel heb ik in privacy aan staan dat iedereen mijn bericht kan delen. Maar toch werkt het niet.
    Ik gebruik alleen facebook online versie dus waarschijnlijk heb je deze optie alleen maar als je de app gebruikt.

 2. Hallo,

  Ik krijg het nog steeds niet voor elkaar. Als ik dat chatten uitschakel zijn mijn berichten niet meer zichtbaar voor publiek. Mijn gedeelde berichten bevatten overigens ook niet die Messenger knop.

  Ik ben ook naar het artikel over de business manager gegaan maar dat filmpje is 2 jaar oud geloof ik. Alles ziet er nu heel anders uit en volgens mij maak ik geen gebruik van die manager.

  Heb je enig idee?

 3. Gelukkig zelf het probleem kunnen verhelpen. Niet die laatste optie gebruiken!!! Dan kunnen mensen geen bericht meer sturen naar je pagina!

 4. echt jammer dat de pagina’s die in business manager niet meer verschijnen in je persoonlijke facebook app en dat je niet meer kunt delen op je telefoon of tablet. ik ga op zoek naar je bericht over hoe ik de pagina’s uit de facebook business manager kan halen.
  fijn dat ik jouw bericht hierover vond, want ik heb even gedacht dat het aan mij lag. bedankt! 🙂

 5. Hallo, kan geen berichten meer posten op mijn bedrijfspagina van fb, kan mijn pagina ook niet bewerken, al die icoontjes werken niemeer. Lukt allemaal wel op mijn laptop maar niet op mijn smartphone. Hoe kan dat nu?
  Alvast dank

 6. Hallo,

  Ik heb een privé pagina en een voor mijn werk. Ik probeer steeds een bericht te delen van mijn werk op mijn eigen privé fb. Alleen pakt hij niet het volledige bericht maar alleen de link die er in staat. Ook komt mijn bedrijfsnaam er niet bij staan. Ik ben al een poos bezig maar lukt helaas niet. Help

  1. Ik ben even benieuwd of iemand hier de oplossing al voor heeft gevonden? ik heb namelijk hetzelfde: ik heb cliënten die positieve recensie plaatsen op facebook en uiteraard wil ik die dan op mijn bedrijfspagina delen maar……dat kan dus blijkbaar niet? als ik het deel staat alleen de link er naar mijn pagina (die mijn cliënt heeft geplaatst in haar stukje) en de tekst waar het om te doen was komt niet mee……en een link naar mijn eigen pagina op mijn eigen pagina……uuuuh? dat is niet echt zinvol

 7. Hey hallo , als ik een Facebook post wil delen met een vriend via Messenger , krijg ik de melding “kan het bericht niet delen op de tijdlijn” , hoe komt dit ?

 8. Beste,

  Met een persoonlijke pagina wil ik weleens berichten delen door naar mijn eigen messenger of die van een vriend te sturen. Als ik voor deze optie kies en dan op verzenden klik, krijg ik de melding dat ik niet op deze tijdlijn mag plaatsen, wat ik ook niet wil want ik kies voor de optie delen als chatbericht.

  Hoe kan ik dit verhelpen?

 9. Hallo maureen ik kan mijn berichten uit mij fb pagina niet meer delen in messenger.
  Kan jij mijn info geven?
  Grtz,
  Jeannette

 10. Goeiemiddag!
  Heb een vraagje ivm facebook stories
  Ik kan namelijk geen enkele post delen in mijn verhaal, de optie staat er niet tussen.
  ik krijg enkel :
  deel op pagina
  deel met groep
  deel in nieuwsoverzicht
  deel via messenger.
  heb echt overal gekeken bij instellingen want bij mijn vriendin en vrienden lukt dit bv wel, lijkt een instelling in mijn account aangezien ik het zowel op pc heb alsook op mobiel.
  alvast bedankt voor jullie antwoord!

 11. Ik kan op een gewone facebook pagina (geen bisuines) geen post laten delen. Ik heb wel die optie aanstaan. Ik heb geen poppetjes bij mijn post met de optie openbaar etc. Waarschijnlijk kan je alleen maar gebruik maken van deze optie als je de app gebruikt. En ik gebruik alleen de windows, online webversie van facebook

 12. Ik zelf heb geen antwoord maar weet ook niet waar ik met mijn vraag naartoe moet
  Ik kan alles delen behalve de berichten die je krijgt van mensen waarbij staat, even een voorbeeld, wie is je engelbeschermer of wat brengt het nieuwe jaar voor je bij al die dingen die ik wil delen komt te staan :probeer opnieuw

 13. Waarom kan ik net die dingen niet delen die bij een game staan Bv wat betekend je naam of druk op de kerstboom en wat zal 2022 je brengen
  Iederekeer komt er Rte staan probeer opnieuw
  Ik heb dit soort dingen altijd kunnen delen en nu de laatste 4 maanden niet meer

 14. Bepaalde dingen kan ik niet delen
  Het zijn vooral die dingen van raak de aardbei aan en je ziet wat er voor je is weggelegd voor het nieuwe jaar
  Iedere keer komt er te staan als je het wil delen probeer opnieuw

 15. Ik heb een nieuwe facebook pagina aangemaakt. Ik en de groepsleden kunnen de berichten niet delen. Zelfs het pijltje van DELEN staat niet onder de berichten. Wat heb ik fout gedaan? Hoe kan ik dit oplossen? Help! Alvast dank.

  1. Hi Abraham,

   Je hebt het over groepsleden, dus dan heb je geen pagina gemaakt maar een Facebookgroep (hier vind je meer info over de verschillen tussen een pagina en een groep). Je kunt de berichten van een besloten Facebookgroep niet delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen