fbpx

Ik kan het Facebook bericht niet delen op mijn Facebook pagina (privacyinstellingen)

Ik kan het Facebook bericht niet delen op mijn Facebook pagina - Maureen Mulder maureenmulder.nl

Het is hartstikke tof als mensen jouw bericht willen delen op Facebook. Het kan echter voorkomen dat mensen de volgende melding krijgen:

De privacyinstelling van dit bericht betekent dat je het niet kunt delen op de tijdlijn van 

(of in het Engels:)

Sorry, the privacy setting on this post means that you can’t share it on (page name)’s Timeline.

Krijg je deze melding als je een bericht probeert te delen vanaf een persoonlijke (vrienden) pagina?

Lees dan dit artikel: Hoe pas ik de privacyinstellingen aan van mijn Facebook bericht

Zo wijzig je de privacyinstellingen van je Facebook bericht

Krijg je deze melding als je een bericht wilt delen van een zakelijke pagina naar een andere zakelijke pagina?

Lees dan verder:

Er kunnen een aantal oorzaken hiervoor zijn:

1. FACEBOOK BUSINESS MANAGER (BEDRIJFSMANAGER)

Als je meer dan een zakelijke Facebook pagina beheert, dan adviseert Facebook om gebruik te maken van de bedrijfsmanager / Business manager.
Zit jouw zakelijke pagina in de business manager, dan kun je niet meer een bericht delen naar jouw zakelijke pagina zoals je dat gewend bent.
Een bericht delen vanaf je mobiel apparaat lukt helemaal niet meer. Vanaf de laptop / desktop werkt het wel, maar dan alleen als de andere pagina (d.w.z. de pagina waarvan je het bericht wilt delen) jouw pagina ook leuk vindt. Deze manier is dus erg omslachtig.

Wil je dit niet, dan kan je ervoor kiezen om de betreffende Facebook pagina uit Business Manager te halen. Hoe je dat precies doet leg ik uit in dit artikel: Zo verwijder je een Facebook pagina uit Business Manager

 

2. FACEBOOK MESSENGER KNOP

Wanneer je een bericht of foto deelt op jouw zakelijke pagina, verschijnt er een melding dat je een knop kan toevoegen zodat gebruikers kunnen reageren via Facebook messenger. Het doel van die knop is dat mensen dan direct een privé-bericht kunnen sturen naar jouw pagina, zonder daarvoor eerst naar jouw Facebook pagina zelf te gaan. Ze hoeven dan slechts op de knop te drukken in het bericht. Dat scheelt dus enkele stappen, MAAR …

Als je hiervoor eenmaal gekozen hebt, onthoudt Facebook dit voor al jouw toekomstige berichten en zal elk bericht dat je plaatst die knop meekrijgen. Zolang deze Facebook messenger knop geactiveerd is, kunnen die berichten niet gedeeld worden. 

Facebook messenger knop toevoegen aan bericht - Maureen Mulder maureenmulder.nl

 

Hoe los je dit op?

Ga naar de instellingen van jouw pagina en vink deze optie uit. Deze optie staat onder chatberichten. (zie afbeelding) Vanaf nu kun je weer berichten delen.

Helaas is het niet mogelijk om eerdere berichten te delen die deze Facebook messenger knop bevatten. Die berichten dien je eventueel opnieuw te publiceren op je pagina (uiteraard dan ZONDER Facebook messenger knop!) 

 

optie chatberichten uitschakelen - Maureen Mulder maureenmulder.nl

 

 

Vond je dit een waardevol artikel? Wil je dit dan svp delen in jouw netwerk?

Wil jij meer praktische tips om meer te halen uit jouw zakelijke Facebook pagina? Kom dan naar de Facebook Implementatie Training. Meld je aan op https://maureenmulder.nl/FIT

FIT

7 reacties

 1. Beste Maureen,

  Als ik van mijn tijdlijn een bericht wil delen op mijn pagina krijg ik de volgende melding:
  De privacyinstelling van dit bericht betekent dat je het niet kunt delen op de tijdlijn van….

  En wanneer ik een filmpje wil plaatsen / publiceren op mijn pagina krijg ik de melding dat de video een titel nodig heb, om te kunnen plaatsen.
  Of ik er nou een tekst bijtik of niet…ik kan het filmpje niet plaatsen (dit lukt wel op mijn eigen tijdlijn maar die kan ik dus weer niet delen op mijn pagina).

  Hoe zou ik dit moeten veranderen?

  1. Hallo Helen,

   Heb je de stappen hierboven gevolgd? Dat zou kunnen verklaren waarom het delen niet lukt.

   Hartelijke groet,

   Maureen

 2. Hallo,

  Ik krijg het nog steeds niet voor elkaar. Als ik dat chatten uitschakel zijn mijn berichten niet meer zichtbaar voor publiek. Mijn gedeelde berichten bevatten overigens ook niet die Messenger knop.

  Ik ben ook naar het artikel over de business manager gegaan maar dat filmpje is 2 jaar oud geloof ik. Alles ziet er nu heel anders uit en volgens mij maak ik geen gebruik van die manager.

  Heb je enig idee?

 3. Gelukkig zelf het probleem kunnen verhelpen. Niet die laatste optie gebruiken!!! Dan kunnen mensen geen bericht meer sturen naar je pagina!

 4. echt jammer dat de pagina’s die in business manager niet meer verschijnen in je persoonlijke facebook app en dat je niet meer kunt delen op je telefoon of tablet. ik ga op zoek naar je bericht over hoe ik de pagina’s uit de facebook business manager kan halen.
  fijn dat ik jouw bericht hierover vond, want ik heb even gedacht dat het aan mij lag. bedankt! 🙂

 5. Hallo, kan geen berichten meer posten op mijn bedrijfspagina van fb, kan mijn pagina ook niet bewerken, al die icoontjes werken niemeer. Lukt allemaal wel op mijn laptop maar niet op mijn smartphone. Hoe kan dat nu?
  Alvast dank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email