fbpx

Ik kan het Facebook bericht niet delen op mijn Facebook pagina (privacyinstellingen)

Ik kan het Facebook bericht niet delen op mijn Facebook pagina - Maureen Mulder maureenmulder.nl

Het is hartstikke tof als mensen jouw bericht willen delen op Facebook. Het kan echter voorkomen dat mensen de volgende melding krijgen:

De privacyinstelling van dit bericht betekent dat je het niet kunt delen op de tijdlijn van 

(of in het Engels:)

Sorry, the privacy setting on this post means that you can’t share it on (page name)’s Timeline.

Krijg je deze melding als je een bericht probeert te delen vanaf een persoonlijke (vrienden) pagina?

Lees dan dit artikel: Hoe pas ik de privacyinstellingen aan van mijn Facebook bericht

Zo wijzig je de privacyinstellingen van je Facebook bericht

Krijg je deze melding als je een bericht wilt delen van een zakelijke pagina naar een andere zakelijke pagina?

Lees dan verder:

Er kunnen een aantal oorzaken hiervoor zijn:

1. FACEBOOK BUSINESS MANAGER (BEDRIJFSMANAGER)

Als je meer dan een zakelijke Facebook pagina beheert, dan adviseert Facebook om gebruik te maken van de bedrijfsmanager / Business manager.
Zit jouw zakelijke pagina in de business manager, dan kun je niet meer een bericht delen naar jouw zakelijke pagina zoals je dat gewend bent.
Een bericht delen vanaf je mobiel apparaat lukt helemaal niet meer. Vanaf de laptop / desktop werkt het wel, maar dan alleen als de andere pagina (d.w.z. de pagina waarvan je het bericht wilt delen) jouw pagina ook leuk vindt. Deze manier is dus erg omslachtig.

Wil je dit niet, dan kan je ervoor kiezen om de betreffende Facebook pagina uit Business Manager te halen. Hoe je dat precies doet leg ik uit in dit artikel: Zo verwijder je een Facebook pagina uit Business Manager

 

2. FACEBOOK MESSENGER KNOP

Wanneer je een bericht of foto deelt op jouw zakelijke pagina, verschijnt er een melding dat je een knop kan toevoegen zodat gebruikers kunnen reageren via Facebook messenger. Het doel van die knop is dat mensen dan direct een priv√©-bericht kunnen sturen naar jouw pagina, zonder daarvoor eerst naar jouw Facebook pagina zelf te gaan. Ze hoeven dan slechts op de knop te drukken in het bericht. Dat scheelt dus enkele stappen, MAAR …

Als je hiervoor eenmaal gekozen hebt, onthoudt Facebook dit voor al jouw toekomstige berichten en zal elk bericht dat je plaatst die knop meekrijgen. Zolang deze Facebook messenger knop geactiveerd is, kunnen die berichten niet gedeeld worden. 

Facebook messenger knop toevoegen aan bericht - Maureen Mulder maureenmulder.nl

 

Hoe los je dit op?

Ga naar de instellingen van jouw pagina en vink deze optie uit. Deze optie staat onder chatberichten. (zie afbeelding) Vanaf nu kun je weer berichten delen.

Helaas is het niet mogelijk om eerdere berichten te delen die deze Facebook messenger knop bevatten. Die berichten dien je eventueel opnieuw te publiceren op je pagina (uiteraard dan ZONDER Facebook messenger knop!) 

 

optie chatberichten uitschakelen - Maureen Mulder maureenmulder.nl

 

 

Vond je dit een waardevol artikel? Wil je dit dan svp delen in jouw netwerk?

Wil jij meer praktische tips om meer te halen uit jouw zakelijke Facebook pagina? Kom dan naar de Facebook Implementatie Training. Meld je aan op https://maureenmulder.nl/FIT

FIT

Delen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email