fbpx

Ik stop ermee en ga mij volledig focussen!

Op de foto heb ik het shirtje van mijn zoontje vast. Op het shirt hier rechts op de foto staat “My Earth Needs Your Love“.

Dat vind ik ook, want een betere wereld begint bij jezelf. Daarom wil ik mensen bewuster maken van al het moois op deze aarde. Ik geloof immers in een gelukkige en gezonde toekomst voor mezelf en anderen, waarin iedereen bewust is van al dit moois.

Iedereen is inmiddels bekend met termen als klimaatverandering, ontbossing, bedreigde diersoorten, gat in de ozonlaag etc. maar voor velen blijft het een “ver van mijn bed show”.  Ik moet het eerlijk toegeven, dat was voor mij ook zo…..

Sinds ik echter moeder ben, ben ik zaken in ander perspectief gaan zien. Vele ouders zullen dit ongetwijfeld beamen. Ik geloof erin dat alle beetjes helpen en ik beschouw mijzelf als een praktisch idealist. Iedereen kan met kleine aanpassingen in zijn of haar consumptiegedrag bijdragen aan een “betere wereld”.

Het begint echter bij bewustwording… Daarom ben ik naast dit duurzaamheidsblog www.thinkecodesign.nl ook een webshop gestart in duurzame tassen: www.ecodesigntassen.nl (EDIT: LET OP, IK HEB DEZE WEBSHOP INMIDDELS OPGEHEVEN!!!)

Passie

Inmiddels ben ik erachter dat ThinkEcodesign niet mijn passie is.

Het klinkt zo cliché: “Doe datgene wat je passie is en het voelt niet als werken.” Wist je dat het bij mij een aantal jaren heeft geduurd voordat ik mijn passie heb gevonden? Als ondernemer ben ik gestart met een webshop in duurzame tassen. Dit kwam niet niet van de een op de andere dag, daar is een heel traject aan voorafgegaan. Het was iets wat mijn hart sneller deed kloppen. “Eindelijk had ik gevonden wat ik wilde gaan doen”.  Ik speurde uren op het internet en ging (internationale) beurzen af, op zoek naar de leukste producten met de bijzondere verhalen. Ik stak enorm veel tijd in de webshop, en alles wat er allemaal bij komt kijken….om er uiteindelijk achter te komen dat ik geen tassenverkoper ben, maar een Facebook nerd.

Dit is hetgeen waar ik mij de afgelopen jaren op heb gefocust (zie https://maureenmulder.nl voor meer info) en daar geniet ik dagelijks van. Ik ben al een jaar gestopt met het bloggen over duurzaamheid en blog (vlog) ik eigenlijk alleen nog maar over Facebook gerelateerde onderwerpen.

Juist omdat ik destijds met al mijn ziel en zaligheid de webshop heb gebouwd, heb ik de webshop nog steeds. Via Google word ik nog steeds gevonden en verkoop ik nog, maar ik merk dat elke verkoop mij afleidt van mijn focus en mijn passie. Zeker toen dat duurzaamheidsblog gehackt is, en ik met veel moeite de website weer online heb gekregen. Helaas waren veel foto’s verloren (vandaar dat bij sommige berichten de foto’s ontbreken)…

Daarom dat ik besloten heb om met de webshop te stoppen, voor mij een hele moeilijke beslissing. Mocht je nog een duurzame tas willen kopen, profiteer dan nu van forse kortingen op je aankoop! De korting is inmiddels verwerkt in de webshopprijzen op de website.

Hartelijke groet,

 

Maureen Mulder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen