fbpx

Instructie Facebook Domeinverificatie en configuratie websitegebeurtenissen

instructie domeinverificatie en configuratie websitegebeurtenissen iOS14 apple update Maureen Mulder

Sinds de zgn Apple-update (iOS 14-update) is het nodig om je domein te verifiëren in je Facebook bedrijfsmanager. Als je dit niet doet, kan het zijn dat je niet meer kunt adverteren! Het is dus belangrijk dat deze stappen zo spoedig mogelijk worden uitgevoerd.

De wijziging van Facebook heeft te maken met een update van Apple. Apple gaat haar gebruikers er voortaan actief op attenderen als apps, waaronder Facebook, hen willen gaan volgen (tracken). Als je op Facebook adverteert met het doel “conversies”, maakt Facebook gebruik van cookies en de bekende Facebook Pixel, om metingen uit te voeren en gebruikers te volgen. Als gevolg van de update van Apple, heeft Facebook ook wijzigingen doorgevoerd. Het is daardoor nu noodzakelijk om je domeinnaam te verifiëren als je wilt blijven adverteren met het doel “conversies”.

Je kunt je domein verifiëren in je Facebook bedrijfsmanager. In dit artikel laat ik je stap voor stap zien hoe je je domein kunt verifiëren. Ook heb ik deze video gemaakt, waarin ik de stappen uitleg:

 

Schakel indien nodig de hulp in van je websitebouwer.

Hieronder leg ik de stappen uit die je in de video ziet.

Volg onderstaande stappen om je domein te verifiëren in Facebook bedrijfsmanager.

1) Ga naar business.facebook.com, of gewoon naar je Advertentiebeheer.

2) In de bedrijfsmanager zie je links Bedrijfstools. Klik hierop.

3) Er opent nu een overzicht met snelkoppelingen. Klik op Bedrijfsinstellingen.