fbpx

Niks bijzonders, of toch wel?

Ondernemen is meer dan alleen maar bezig zijn met jouw eigen bedrijf. Ik vind het zelf belangrijk om ook bewust om te gaan met de wereld. Mijn bedrijf heet niet voor niets  For A Conscious Earth. De eerste letters vormen FACE, een knipoog naar Facebook. Daarnaast help ik de Focused Ambitious and Conscious Entrepreneur.

Met Conscious bedoel ik bewust omgaan met de wereld. Verandering begint immers met bewustwording.

Gastlessen

Naast ondernemer ben ik sinds 2011 vrijwilliger bij het Wereld Natuur Fonds. Ik ben verbonden aan het Regioteam Zuidoost Brabant. Het vrijwilligerswerk binnen ons team is zeer divers. Ik heb van alles gedaan, maar ik merk dat ik het geven van een gastles het leukste vind. De kinderen zijn zo enthousiast en in elke klas zijn er leerlingen die veel meer van het onderwerp afweten dan ik. Maar veel leerlingen ook juist niet.gastles Maureen Mulder wnf

Dus of ik nou een gastles geef over de jungle of een gastles over Waterspaarders (zuiniger omgaan met water), het gaat om bewustwording. De kinderen zijn enthousiast en vertellen het door, ook thuis. “Mama, wist je dat 1 minuut douchen 8 liter water kost?” Daar doe ik het voor!

Daarnaast ben ik een partner van Eindhoven Doet en geef ik 1-2 keer per jaar een workshop voor de vrijwilligers van Eindhoven. Er zijn zoveel goede instanties die onvindbaar of onbekend zijn. Als ik hen kan helpen om hun zichtbaarheid om Facebook te vergroten, dan kunnen zij op hun manier weer anderen inspireren en motiveren en helpen.

Niks bijzonders

Maureen Mulder https://maureenmulder.nlOnlangs deelde ik op Facebook een strandfoto van mijn zoon met een zak vol zwerfafval. Hij ergerde zich mateloos aan de rommel en besloot “alles op te ruimen en weg te gooien in de prullenbak”. Voor hem is het een logische stap. Hij weet wat voor impact bijv. plastic heeft op de dieren. Hij werd boos toen ik een foto wilde maken, want het was niks bijzonders. Uiteindelijk kreeg ik hem zover om toch even te poseren 😉

Dat is voor mij het geven van deze gastlessen en workshops voor Eindhoven Doet ook. Niks bijzonders. Het ligt in de lijn van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het is voor mij  inherent  aan ondernemerschap. Vanzelfsprekend.

Waarom schrijf ik er dan een blog over?

Omdat ik jou wil inspireren om te kijken wat jij zou kunnen doen voor anderen.

Er zijn verschillende reacties gekomen op de foto. Uit de meeste reacties leid ik af dat dit toch wel iets bijzonders is.

Wat voor velen de normaalste zaak van de wereld is, is dat voor anderen niet.

Niks bijzonders, of toch wel?

Persoonlijk vind ik het belangrijk om altijd focus te houden op het ondernemerschap. Het klinkt logisch, maar voordat je het weet heb je overal “ja” tegen gezegd en kom je niet meer toe aan je eigen bedrijf. Pas daarvoor op. Het steunen van goede doelen vind ik belangrijk, dat zit geworteld in mijn manier van ondernemen. Maar het mag niet ten koste gaan van mijn eigen bedrijf. Inmiddels heb ik voor mijzelf een goede balans hierin gevonden. Juist vanwege de focus op gastlessen. En als het niet past in mijn agenda, dan kan ik inmiddels ook goed “nee” zeggen 🙂

Natuurlijk kan ik goede doelen ook (meer) steunen via een financiële bijdrage. Ik heb echter gemerkt dat deze manier van ondersteuning voor mij het beste werkt. Ik zie met eigen ogen het enthousiasme van de kinderen; ik zie met eigen ogen hoe enthousiast de mensen in de workshop zijn om met de opgedane kennis, inspiratie en ideëen aan de slag te gaan….en ik zie het resultaat van het geleerde op hun Facebook pagina. Dat is niet in geld uit te drukken…

Een van de organisaties die mijn Facebook workshops heeft gevolgd is Dress For Success Eindhoven. Deze workshop was een samenwerking met Samen voor Eindhoven. Neem zeker ook een kijkje op hun Facebook pagina: www.facebook.com/DressforSuccessEindhoven

Heb ik je geïnspireerd of op een idee gebracht? Of zet jij je al in voor het goede doel? Laat het me weten in de reacties!

small acts quote

10 reacties

 1. hihi, maureen, ik geef als vrijwilliger vormingen empathisch luisteren voor Bond Zonder Naam (bzn.be) in Belgie :-). voor mij klopt dit ook gewoon, meer dan geld uitgeven!

  1. Dank je, Baudy. Je slaat de spijker op de kop 🙂 Het heeft bij mij even geduurd voordat ik de juiste balans had gevonden, maar zoals nu eea loopt werkt het voor mij het beste.

 2. Hallo Maureen,
  Ik ben voor mijn eigen doelgroep bezig. Ik zit in een rolstoel en ben al jaren bezig met de toegankelijkheid van Eindhoven. Dit voorjaar is de ondertekening geweest van de rechten van de gehandicapten en is men in Nederland zoekend hoe dat in te vullen. Verder heb ik een baan in loondienst en heeft Eindhoven in de vorm van een facebooksite waar ik aktief mag zijn mijn volledige aandacht 😉

  1. Hi Pia,

   Tof om te horen! Bewustwording van mensen in een rolstoel is voor velen een uitdaging. Het is niet geheel vergelijkbaar, maar toen mijn zoon nog een baby was liep ik met de kinderwagen ook tegen verschillende beperkingen aan. Dan merk je pas hoe onlogisch sommige ingangen en doorgangen zijn gemaakt….

 3. Ha Maureen, ook ik vind het een fijne blog om te lezen. Zelf doe ik regelmatig net als je zoon, gewoon, omdat ik het zo jammer vind van de mooie plekken die vervuild raken. Vaak ben ik ook verbaasd, dan vraag ik me af hoe het mogelijk is dat mensen die in de natuur genieten zo makkelijk hun spullen achterlaten.
  Ik vind het fijn om anderen verder te helpen, dat mag ik dagelijks doen vanuit mijn beroep als trainer/opleider van trainers, als donateur van goede doelen en als bloeddonor. Niks bijzonders en heel bijzonder tegelijk 🙂

 4. Wij zamelen met ons bedrijf Roberto Perfecto Diervoeders doppen in op de markten waarop we staan, voor het KNGF . Milieubesparend en we helpen een goed doel wat weinig tijd kost 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen