fbpx

Facebook pagina likes verdwijnen

Hoe kan het dat volgers verdwijnen? Ik heb nu minder likes op mijn pagina?

In dit artikel lees je waar het aan kan liggen.

Facebook heeft een grote opruimactie aangekondigd en waarschuwt paginabeheerders dat na 12 maart 2015 pagina’s een aantal vind-ik-leuks kunnen verliezen. Waarschijnlijk heb je onderstaande melding ook op jouw pagina gezien.

2015-03-06_2242_minder_likes

Geen paniek!

Het doel van de opruimactie is om ervoor te zorgen dat de informatie van Facebook actueel is en up to date. En daarom gaat Facebook de pagina likes (mensen die op de vind-ik-leuk knop op jouw Facebook pagina hebben gedrukt) verwijderen van niet-actieve Facebook accounts. Als die mensen niet actief zijn op Facebook, dan zien ze jouw berichten toch al niet. Dus geen reden tot paniek!

 

Welke pagina likes verdwijnen?

Facebook gaat op 12 maart de pagina likes van mensen waarvan Facebook weet dat hun account inactief is vanwege overlijden.

Ook gaat Facebook de likes verwijderen van Facebook accounts die vrijwillig op niet-actief zijn gezet. De betreffende Facebook gebruiker heeft dit zelf aangegeven. Mocht dit Facebook account op een later tijdstip weer geactiveerd worden, dan komt de pagina like er weer bij en telt deze weer mee.

 

Conclusie

Deze actie heeft als doel om meer waarde te bieden aan de zakelijke gebruiker. Het aantal volgers op je pagina zal na 12 maart 2015 wellicht iets gedaald zijn, maar daartegenover staat dat de volgers op jouw pagina allen actieve Facebook gebruikers zijn….die mogelijk klant bij je worden.

Wat dat betreft is de opruimactie in mijn ogen erg welkom.

 

Let op: Likes van andere pagina’s

Facebook is nu ook actief met het omzetten van persoonlijke Facebook profielen in een Facebook pagina als de naam geen persoon weergeeft. Facebook is namelijk van mening dat bedrijven een Facebook pagina moeten gebruiken en niet een profiel.

Wat velen niet weten is dat het aantal volgers op de pagina alleen het aantal persoonlijke Facebook profielen weergeeft (dus van mensen / natuurlijke personen) weergeeft. Als een andere Facebook pagina jouw pagina een vind-ik-leuk geeft, dan wordt deze like niet bij het aantal likes opgeteld!

Dus als bij jouw volger(s) het Facebook profiel is omgezet naar een Facebook pagina, dan kan dit ook de daling in likes op je pagina verklaren.

 

Wat vind jij van deze Facebook opruimactie? Zie je het als een positieve ontwikkeling? Ik lees jouw reactie graag hieronder!

welk formaat kun je het beste gebruiken voor je Facebook afbeelding
Welk formaat kun je het beste gebruiken voor je Facebook afbeelding. Klik hier voor een handzaam overzicht

 

8 reacties

 1. Hoi, wij hebben een zakelijke Facebook pagina aangemaakt en er verdwijnen inderdaad likes. Maar dit zijn likes van vrienden die niet hebben aangegeven het niet meer leuk te vinden. We zijn al meer dan 60 likes kwijt. Ik ben er zelf ook al 3 x uitgehaald, heb mijn eigen zakelijke pagina dus al 3 x moeten liken. En mijn vader ook. Heb je enig idee hoe dit zou kunnen?
  Het is dus niet van het- niet meer leuk vinden. En ook niet dat de pagina’s niet van inactieve accounts.

  1. Hi Miranda,

   Facebook kijkt ook naar de activiteit op berichten. Als iemand de pagina heeft geliked, maar vervolgens nooit de pagina bezoekt, een bericht leest of op een bericht daarvan reageert dan kan Facebook dit ook zien als inactief. Dat ‘bepaalt’ het algoritme van Facebook

   Kies voor de optie “als eerste weergeven” onder de vind-ik-leuk knop, dat is voor Facebook al een teken dat jij actief betrokken wilt zijn bij die Facebook pagina.

   Hartelijke groet,

   Maureen

   1. Ik heb hetzelfde probleem. Er komen twee likes bij en meteen worden er automatisch twee likes uitgegooit. Een van de likes die eruit worden gegooit is een vriendin die actief op de pagina kijkt en kort daarvoor nog heeft gereageerd op een bericht: iets klopt er niet. ?

 2. Jammer dat als mensen hun persoonlijke profiel omzetten naar een pagina dat jijzelf dan hun like op jouw eigen pagina kwijt raakt. En jammer dat ik met mijn eigen pagina de nieuwe pagina van mijn buurvrouw qua aantal niet kan spekken. Er zal allemaal wel een bepaalde reden voor zijn maar de logica erachter begrijp ik echt niet. Maar ja. Facebook beseft niet hoeveel moeite mensen tegenwoordig moeten doen om hun likes bijelkaar te krijgen, om dan de volgende ochtend helaas weer te zien dat je ze weer kwijt bent. Bah!

 3. Wij hebben een bedrijfspagina met 43.000 likes. Waar we natuurlijk erg blij mee zijn. Inmiddels dalen we al meer als een jaar gemiddeld met 10 likes per dag! Dat is enorm! Terwijl we een ontzettend groot bereik en grote betrokkenheid genereren met onze posts. Is de opruimactie nog niet afgelopen of hebben wij hier met iets anders te maken?

 4. Wij komen niet boven de 2500 likes. Terwijl er na een advertentie wel likes bij komen, maar de teller blijft stilstaan op 2500.

 5. Sinds het laatste facebook schandaal , de laatste 14 dagen opeens 16 volgers zijn verdwenen , terwijl ik voordien gemiddeld 1 tot 2 nieuwe p.w. aan pagina likes erbij krijg . Naast het feit , veel mensen de laatste tijd van facebook rug toegekeerd , en dus EEN oorzaak kan zijn , kan dit ook te maken hebben met – dit n.a.v. deskundigen in vele praatprogramma’s op tv e.d. die adviseren om alle facebook instellingen op privé in te stellen , en daardoor misschien ook het volgen/liken van een pagina voor de beheerder ervan niet meer zichtbaar is ? Heb dit namelijk gisteren bij een goede vriend nagevraagd . Hij volgde mij van meet af aan , maar merkte dat ook hij bij de ‘ontvolgers’ zit . Toen ik hem daar naar vroeg zij hij , nee hoor , kom maar hier maar heen , dan kan je het zelf zien . Om reden al een hiervoor genoemde (tweede) vermoeden oorzaak had , mocht ik zijn instellingen doornemen . En wat schetste verbazing , alles privé had afgeschermd . Vroeg wanneer hij dit heeft gedaan , en antwoord hierop , een week geleden of zo . Mvrgr .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen