fbpx

Facebook pagina likes verdwijnen

Hoe kan het dat volgers verdwijnen? Ik heb nu minder likes op mijn pagina?

In dit artikel lees je waar het aan kan liggen.

Facebook heeft een grote opruimactie aangekondigd en waarschuwt paginabeheerders dat na 12 maart 2015 pagina’s een aantal vind-ik-leuks kunnen verliezen. Waarschijnlijk heb je onderstaande melding ook op jouw pagina gezien.

2015-03-06_2242_minder_likes

Geen paniek!

Het doel van de opruimactie is om ervoor te zorgen dat de informatie van Facebook actueel is en up to date. En daarom gaat Facebook de pagina likes (mensen die op de vind-ik-leuk knop op jouw Facebook pagina hebben gedrukt) verwijderen van niet-actieve Facebook accounts. Als die mensen niet actief zijn op Facebook, dan zien ze jouw berichten toch al niet. Dus geen reden tot paniek!

 

Welke pagina likes verdwijnen?

Facebook gaat op 12 maart de pagina likes van mensen waarvan Facebook weet dat hun account inactief is vanwege overlijden.

Ook gaat Facebook de likes verwijderen van Facebook accounts die vrijwillig op niet-actief zijn gezet. De betreffende Facebook gebruiker heeft dit zelf aangegeven. Mocht dit Facebook account op een later tijdstip weer geactiveerd worden, dan komt de pagina like er weer bij en telt deze weer mee.

 

Conclusie

Deze actie heeft als doel om meer waarde te bieden aan de zakelijke gebruiker. Het aantal volgers op je pagina zal na 12 maart 2015 wellicht iets gedaald zijn, maar daartegenover staat dat de volgers op jouw pagina allen actieve Facebook gebruikers zijn….die mogelijk klant bij je worden.

Wat dat betreft is de opruimactie in mijn ogen erg welkom.

 

Let op: Likes van andere pagina’s

Facebook is nu ook actief met het omzetten van persoonlijke Facebook profielen in een Facebook pagina als de naam geen persoon weergeeft. Facebook is namelijk van mening dat bedrijven een Facebook pagina moeten gebruiken en niet een profiel.

Wat velen niet weten is dat het aantal volgers op de pagina alleen het aantal persoonlijke Facebook profielen weergeeft (dus van mensen / natuurlijke personen) weergeeft. Als een andere Facebook pagina jouw pagina een vind-ik-leuk geeft, dan wordt deze like niet bij het aantal likes opgeteld!

Dus als bij jouw volger(s) het Facebook profiel is omgezet naar een Facebook pagina, dan kan dit ook de daling in likes op je pagina verklaren.

 

Wat vind jij van deze Facebook opruimactie? Zie je het als een positieve ontwikkeling? Ik lees jouw reactie graag hieronder!

welk formaat kun je het beste gebruiken voor je Facebook afbeelding
Welk formaat kun je het beste gebruiken voor je Facebook afbeelding. Klik hier voor een handzaam overzicht

 

Delen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email