fbpx

Tip om content te hergebruiken – Download jouw foto’s

Waar ik zelf het meeste tijd mee kwijt ben als ik een bericht wil plaatsen op mijn Facebook pagina, is het vinden en/of maken van de juiste afbeelding. Het gebeurt regelmatig dat Facebook berichten ad hoc geplaatst worden, dat is juist het mooie van Facebook. Maar dan staan niet alle foto’s die jij op je Facebook pagina plaatst in dezelfde map, maar verspreid op een of meerdere apparaten….of misschien bewaar jij deze helemaal niet!

In dit artikel laat ik je zien hoe je op een hele eenvoudige manier de content van jouw Facebook pagina kunt hergebruiken.

Hergebruiken?

Ja, content hergebruiken. Waarom zou je content maar eenmalig maken? Facebook is een vluchtig medium. Mensen onthouden echt niet meer welk bericht je een maand geleden hebt geplaatst, of een week geleden… Dus maak het je zelf niet te moeilijk.

Doordat er veel tijd zit in het maken van de afbeeldingen, waarom zou je deze niet gaan hergebruiken?

De tip die ik in dit artikel met jou deel is de volgende:

Zo download je al jouw foto’s die jij op jouw Facebook Tijdlijn hebt geplaatst

Dit is het stappenplan:

 1. Klik op Foto’s onder de omslagfoto op jouw Facebook pagina. Als je dit niet ziet staan, dan vind je deze onder het kopje “Meer” (zie afbeelding hieronder). Let hierbij op dat boven in de blauwe balk jouw eigen naam staat (in mijn geval Maureen), niet de naam van jouw pagina!


2) Klik op Albums

Klik op albums - FaceonlineNL

3) Klik op het FOTO-album dat je wilt downloaden (dit werkt niet voor video’s)
klik op gewenste FOTOalbum - FaceonlineNL
4) Klik op het wieltje en klik op album downloaden

klik op album downloaden - maureenmulder.nl

Klaar!

Alle foto’s worden nu naar je computer gedownload in een zip-bestand.

Nu kun je eenvoudig een selectie maken welke foto’s je wilt hergebruiken en welke niet. Zo kun je alvast nieuwe berichten voor het nieuwe jaar inplannen. Ook is het een goed startpunt om een vaste map aan te maken waar je zulke foto’s bewaart voor toekomstig gebruik.

Succes!
Vond je deze tip waardevol? Hoe ga jij deze tip inzetten? Ik lees het graag in de reacties!

 

 

3 reacties

 1. Hoi Maureen,
  Ik kan ‘album downloaden’ aanklikken en krijg dan de melding dat het album klaar is om te downloaden. Maar dat gebeurt vervolgens niet automatisch. Hoe kan ik het, na zo’n gereedmelding, daadwerkelijk downloaden?
  Groeten,
  Koen

  1. Hi Koen,

   Wat raar. Bij mij gebeurt de download wel automatisch. Probeer het eens in een andere internet browser. Je kan ook in de internet browser zien waar deze de downloads opslaat (ik krijg ook niet altijd een melding, maar kan via mijn browser (Chrome) wel terug kijken via de toetsencombinatie CTRL+J wat de downloads zijn geweest).

   Hartelijke groet,

   Maureen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen