fbpx

Wat is het verschil tussen de verschillende Facebook groepen en hoe maak ik een Facebook groep

Wat is het verschil tussen de verschillende Facebook groepen en hoe maak ik een Facebook groep aan

Wat is het verschil tussen een Openbare, Besloten of Geheime Facebook groep?
Hoe maak ik een Facebook groep?
Waar moet ik op letten als ik een Facebook groep heb gemaakt?
Wat is het verschil tussen een Facebook pagina en een Facebook groep?

Al deze vragen komen aan bod in onderstaande video. Deze video is daarom iets langer dan je van mij gewend bent 🙂

Volledigheidshalve tref je hieronder nog een handzaam overzicht aan van de verschillen in de privacy van de verschillende soorten Facebook groepen.

verschil-openbaar-besloten-geheime-facebook-groepenBron: Facebook

UPDATE:

Ik ontving deze vragen van Carla:

Wat gebeurt er als je iemand toevoegt aan de groep?

Dan ontvangt iemand een melding op Facebook dat jij die persoon hebt toegevoegd aan de betreffende groep. Houd er wel rekening dat het ongevraagd toevoegen van mensen aan een Facebook groep door velen niet gewaardeerd wordt.

Wat gebeurt er als je een mailadres invoert om iemand uit te nodigen?

Goede vraag! Deze persoon ontvangt dan op dat mailadres een bericht (mail) van Facebook dat jij die persoon hebt uitgenodigd om lid te worden van de betreffende Facebook groep. In de mail is dan tevens een knop om lid te worden van die groep.

Vond je dit een waardevol artikel? Wil je dit dan svp delen in jouw netwerk?

Wil jij meer praktische tips om meer te halen uit jouw zakelijke Facebook pagina? Kom dan naar de Facebook Implementatie Training. Meld je aan op https://maureenmulder.nl/FIT

FIT

26 reacties

 1. Ik ben beheerder van twee geheime groepen ‘groep A’ en ‘groep B’. Ze hebben allebei precies dezelfde instellingen. Nu probeer ik mensen toe te voegen, maar waar de ene persoon door ‘groep A’ wel wordt opgepakt, komt er niets tevoorschijn bij ‘groep B’. Hoe kan dit??

  1. Hi Claudia,

   De beste manier (als in: werkt meestal perfect) om mensen toe te voegen aan een geheime groep is om FB vrienden te worden met die persoon en dan na het toevoegen (evt) weer te ontvrienden.

   Wellicht dat deze manier wel werkt bij groep B

   Hartelijke groet,

   Maureen

    1. Nee, dat is een algemeen FB probleem bij geheime groepen. Het lukt niet altijd om mensen via een mailadres toe te voegen….

     Als de eigenaar niet wil dat hij/zij of jij als beheerder mensen een vriendschapsverzoek stuurt (puur bedoeld om hen aan de groep toe te kunnen voegen) , dan zou overwogen kunnen worden om er een besloten groep van te maken ipv een geheime groep. In dat geval kunnen mensen zelf vragen om lid te worden van de groep.

     1. Oké, dank je.
      En klopt het dat je mensen voor een geheime groep niet uit kunt nodigen met het versturen van de url?

 2. Ik heb misschien een wat aparte vraag, ik kom er niet uit.
  Voor enkele van mijn cliënten heb ik een geheime Facebook groep. Hier kan ik alleen mensen aan toe voegen die met mij ‘bevriend’ zijn via FB.
  Er is echter één cliënt die ik niet kan uitnodigen om met me te bevrienden en hem lukt het ook niet. Op zijn pagina is er nl. geen knop met ‘Vriend toevoegen’. We kunnen elkaar wel een privé bericht sturen.

  Heb jij enig idee hoe ik hem wel aan de geheime groep kan toevoegen?

  1. Hallo Nessie,

   Dat ligt aan de privacy instellingen van die persoon en dan het deel wie met hem/haar contact op kan nemen.
   Dit is terug te vinden via https://www.facebook.com/settings?tab=privacy en dan het deel “Wie kan contact met me opnemen?”. Als hij/zij dat even op ‘iedereen’ zet zodat jullie FB vrienden kunnen worden, dan kan hij/zij het daarna weer terugzetten.

   Hartelijke groet,

   Maureen

 3. Hoi Maureen waarvan ik vinden waar de verschillende soorten van groepen beschreven staan en wat daar weer de voordelen van de opties in die groepen beschreven word en als ik een keuze heb gemaakt kan ik dan later nog terug en een andere soort kiezen zoals: ik heb nu een geheime groep en maak daar team van kan ik daar later dan weer evenementen van maken ?

  Mvg Greg

 4. Hallo,
  Ik ben lid van een besloten groep op Facebook maar als er gevraagd wordt om iets te delen gaat dit niet omdat er alleen like en reageren bij staat.
  Hoe kan dit? Als je als lid toegevoegd bent hoor je toch bij die besloten groep?

  1. Hi Wendy,

   Dat klopt. De berichten in de besloten groep zijn alleen bedoeld voor de leden in die groep. Je kan berichten die oorspronkelijk in die besloten groep zijn geplaatst dan ook niet delen buiten die groep.

   Andersom kan je bijv wel een bericht van een pagina delen naar de groep.

   Dus als iemand vraagt om iets te delen en je wilt daar gehoor aan geven, dan zal je het bericht van zijn/haar Facebookpagina rechtstreeks moeten delen, en niet vanuit de groep.

   Hartelijke groet,

   Maureen

   1. Hoi Maureen, hoe kun je als beheer de delen knop verwijderen in de besloten groep? Zodat er dus alleen de functie like en reageren onder het bericht staat.

     1. Beste Maureen,

      Hierop volgend, ik heb als beheerder van een pagina dat account ook toegevoegd aan een Besloten Groep, de pagina is dus beheerder bij de Besloten groep. Alleen heeft de pagina niet de mogelijkheid om te reageren, alleen een like te geven op een bericht. Hoe kan ik de instellingen aanpassen zodat de pagina ook dingen kan posten en meer tekst kan typen in de Besloten groep?

 5. Dag Maureen,

  Een paar vragen van mijn kant,

  1. Kan de beheerder ook mensen verwijderen uit de groep?
  2. Als iemand toegevoegd wordt aan de geheime groep, kan die persoon dan de hele ‘chat-geschiedenis’ bekijken die eerder al heeft plaatsgevonden?
  3. Zo ja, is het mogelijk dat deze mogelijkheid kan worden uitgeschakeld?
  4. Is het mogelijk om een bepaalde soort van verjaring in te stellen, bijvoorbeeld als een topic niet meer actief is geweest voor x aantal maanden, dat dan die topics automatisch verwijderd worden?
  5. Heb je alternatieven voor geheime groepen (geen facebook) met deze mogelijkheden?

  1. Hi Tonnie,

   Hierbij de antwoorden op je vragen:
   1. Ja, dat kan
   2. Ja, alle berichten en reacties in die groep zijn dan ook zichtbaar voor dat lid
   3. Nee
   4. Nee, je zou dan zelf handmatig het bericht moeten verwijderen
   5. Helaas niet.

   Hartelijke groet,

   Maureen

 6. Vraag

  Kan ik een openbare groep die ik aangemaakt heb ook likes krijgen van vrienden van mij (die niet tot de groep behoren).
  Ofwel, ik zou het fijn vinden dat onze openbare groep gedeeld en geliked wordt zodat we meer leden kunnen krijgen.

  Hoor graag of je een oplossing hebt, ik kan heb zelf namelijk niet vinden.

  Gr Erik

 7. Dag Maureen,
  Ik ben mede beheerder van een
  openbare FB groep,wel goed keuring van beheerders voor plaatsen van berichten en ook goed keuring van leden. alleen als mensen iets delen uit die groep krijgen zijn niet het topic wat zij delen maar een verwijzing naar die groep zelf… hoe kan ik dat veranderen ? dat het gedeelde topic word gedeeld.

 8. Hoi Maureen,

  Kun je tegenwoordig wél vanuit een bedrijfspagina een Facebook groep aanmaken? Ik zie dit als optie bij mijn bedrijfspagina staan?

 9. Hi, ik hoop dat je mij kan helpen, een kennis van mij beheert een openbare groep, tw KNHS ledengroep, deze groepspagina heeft helaas alleen de mogelijkheid leden toe te voegen, wat meestal niet ongevraagd op prijs gesteld wordt, dus nu zou ze graag de mogelijkheid willen hebben “vrienden uitnodigen”, hoe kan ze dit binnen haar pagina veranderen? Zelf heb ik verschillende groepen waarbij het wel mogelijk is vrienden uit te nodigen maar dat was bij aanmaak van de groep automatisch er op gekomen. Graag hoor ik zsm van je, Groet, Petra

 10. Ik heb een aantal openbare groepen, één van die groepen heb ik de naam aangepast, standaard is het immers groups/1234567899999. De aangepaste groep heet dan groups/groepnaam

  Maar ik kan de andere groepen geen naam geven, als ik dat doe veranderd de naam van de eerste groep.

 11. Hoi,

  Ik ben lid van een besloten groep van een appartementencomplex. Is het mogelijk dat andere leden van de groep mijn berichten en foto’s niet kunnen bekijken?

 12. Hallo ,
  Ik heb een vraag ik heb een besloten groep en ik ga af en toe live
  Nu chatten mensen met mij op dat moment alleen ik kan het niet lezen
  Wat kan het probleem zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen