fbpx

Wie laat je toe tot jouw Facebook groep

Vandaag beantwoord ik in dit blog een vraag van Paul. Paul is groepsbeheerder en hij vindt het heel moeilijk te kijken of iemand daadwerkelijk iets waardevols wil bijdragen aan de groep of dat iemand bijvoorbeeld alleen maar spam berichten in de groep wil plaatsen.

Paul heeft een besloten Facebook groep. Dat wil zeggen dat iedereen die een bericht wil plaatsen, eerst lid moet worden en dat lidmaatschaap moet door hem worden goedgekeurd.

In deze video laat ik je zien welke stappen ik doorloop om te bepalen of ik iemand wel of niet toe laat tot een Facebook groep.

Stap 1: Bekijk of iemand een foto heeft
Als iemand geen foto bij zijn profiel heeft, dan is dat voor mij al een teken dat die persoon er alleen op uit is om te gaan spammen.

Stap 2: Wat voor profielfoto heeft de persoon
Heeft de persoon een foto van zichzelf, een logo of bijvoorbeeld een stockfoto? Dat zijn voor mij ook triggers om te bepalen of ik iemand toelaat.

Stap 3: Welke naam heeft de persoon
Vaak geeft dit al een idee of het om een  ‘echt’ persoon gaat. Spammers houden er niet van om hun eigen naam te gebruiken.

Stap 4: Hoe lang geleden is de persoon lid geworden van Facebook en is hij/zij lid van meerdere Facebook groepen
Als iemand meer dan een jaar lid is van Facebook maar bijna geen lid van groepen dan is het vaak wel een ‘echt’ persoon. Spammers maken vaak een nep-account aan en proberen in zo’n kort mogelijke tijd lid te worden van zoveel mogelijk groepen.

Stap 5: Zijn er gemeenschappelijke vrienden
Zijn er gemeenschappelijke vrienden en zo ja, wie?

Stap 6: Tijdlijn van de persoon bekijken
Je kunt ook nog naar het profiel van de persoon gaan en zijn/haar tijdlijn bekijken.

Paul, ik hoop dat ik je vraag hiermee voldoende beantwoord heb. Mocht jij of iemand anders na het kijken van deze video nog vragen hebben, laat het mij weten in een reactie onder dit artikel.

Mocht je na het kijken van deze video denken van “ik heb ook nog wel een vraag die ik beantwoord wil zien”, laat het mij dan weten en wie weet beantwoord ik de volgende keer jouw vraag.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen