fbpx

Wie ziet wat wanneer ik een bericht plaats of deel

Wie ziet wat wanneer ik een bericht plaats of deel

Naar aanleiding van een vraag van Karin vertel ik vandaag iets over de zichtbaarheid van geplaatste en gedeelde berichten op Facebook. De vraag is: “Wanneer kunnen mensen iets wel of niet zien als ik iets deel van anderen?”

Dat laat ik je graag zien in onderstaande video.

In aanvulling hierop verwijs ik je graag ook naar het artikel Jouw privacy instellingen op Facebook dat ik eerder heb gepubliceerd.

Vond je dit een waardevol artikel? Wil je dit dan svp delen in jouw netwerk?

Wil jij meer praktische tips om meer te halen uit jouw zakelijke Facebook pagina? Kom dan naar de Facebook Implementatie Training. Meld je aan op https://maureenmulder.nl/FIT

FIT

4 reacties

  1. Maureen , Wat mij niet duidelijk is waarom als ik een bericht van de Telegraaf deel ik een bereik heb van 200 en als ik een bericht zelf deel (openbaar) maar 15. Hoe wordt dat verschil veroorzaakt? Dank. Tako

    1. Hi Tako,

      Dat komt omdat het bericht van de Telegraaf al door meerdere mensen is gedeeld. En dat is een teken voor FB dat veel mensen dat bericht leuk vinden en daardoor laat FB dat bericht eerder aan meer mensen zien. Als je zelf een bericht deel, dan zien als eerste jouw FB vrienden dat en op basis van hun interactie bepaalt FB in hoeverre het bericht meer bereik moet krijgen.
      Kortom, hoe meer interactie op een FB bericht, des te groter het bereik. Mede omdat FB de populaire berichten sneller aan anderen laat zien.

      Hartelijke groet,

      Maureen

  2. Hoi Maureen,
    Ik begrijp inmiddels dat je via je privacy kunt instellen wie wat kan zien. Ik merk echter dat als ik een reactie plaats op een openbaar bericht, iets wat niet per se verborgen is, mijn vrienden een melding ontvangen en zo steeds meekijken met wat ik doe. Stel ik reageer op een bericht over het kweken van tomaten, dan krijgen mijn vrienden in hun nieuwsoverzicht te zien dat ik daarop gereageerd heb. Dat wil ik niet. Kan ik dat ook zelf instellen. Ik ben hiernaar aan het zoeken geweest en ik las dat mijn vrienden dan iets moeten uitzetten. Ik heb daar zelf dan heen controle over. Klopt dat of kan ik zelf wat instellen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Delen