fbpx

Zo gebruik jij Facebook Messenger en de code voor jouw bedrijf

Vandaag ga ik het hebben over Facebook Messenger. Facebook Messenger is een app van Facebook voor mobiele apparaten. En de laatste tijd is deze enorm gegroeid qua gebruikers. Om echt de interactie aan te gaan met klanten, zetten bedrijven Facebook Messenger steeds vaker in als “customer service”. Je stuurt dus privé berichten vanuit jouw onderneming naar de klant en vice versa.

Een van de nieuwe functies is, is dat Facebook is gaan werken met een zogenaamde messenger code. Deze code staat om je profielfoto en bestaat uit bolletjes en streepjes.

Wil je weten waar jij jouw ‘messenger code’ kunt vinden en wat de voordelen zijn? Bekijk dan onderstaande video.

In onderstaande video laat ik je zien hoe je de ‘messenger code’ kunt gebruiken via je mobiele telefoon.

Vond je dit een waardevol artikel? Wil je dit dan svp delen in jouw netwerk?

Wil jij meer praktische tips om meer te halen uit jouw zakelijke Facebook pagina? Kom dan naar de Facebook Implementatie Training. Meld je aan op https://maureenmulder.nl/FIT

FIT

26 reacties

 1. Ik heb per ongeluk een messenger code aangemaakt. Hoe verwijder ik dit
  Ik wildit niet meer en hierdoor kan ik mijn profielfo niet meer wijzigen. Ik weet ook niet wat mijn code is

  1. Bedoel je dat je nu een profielfoto hebt met jouw messenger code? Die kun je altijd aanpassen. Op de reguliere manier zoals je altijd een profielfoto wijzigt op jouw Facebook profiel. Het wijzigen van je profielfoto doe je niet via FB Messenger maar via je reguliere Facebook account.

   1. Bullshit,

    Ik ben inmiddels een hele dag bezig om op messenger mijn profielfoto te veranderen en het LUKT NIET!!!

    Ook de video hielp niet want ik kan mijn code NERGENS vinden.

    En ik ben echt geen sukkel met mijn computer!!!!

    HELP !!!!!!!!!

    1. Hi Ron,

     Je profielfoto op Messenger is dezelfde als op je fb account. Wil je die profielfoto wisselen, dan moet dat via jouw FB pagina (zakelijk). Niet op messenger zelf.

     Bovenstaande video’s zijn nog steeds actueel. Op de desktop is de knop met de ” i ” (naast knop “afwezig” )verplaatst van boven naar linksonder in het scherm van de priveberichten, maar voor de rest werkt alles nog steeds hetzelfde.

     Stuur me anders een mailtje of pb met een screenshot van jouw scherm. Dan kan ik met je meekijken.

     Hartelijke groet,

     Maureen

     1. Ik heb op mijn facebook mijn profielfoto veranderd maar de verandering is nog niet zichtbaar op messenger hoelang duurt dit gr bianca

 2. Ik heb mijn Facebook profielfoto aangepast en ik wil dezelfde foto ook voor messenger gebruiken. Echter voert die het niet door want daar staat nog steeds mijn oude profielfoto en ik kan deze niet aanpassen. Als ik een foto wil uploaden dan zegt die dat de code ontbreekt.

  1. Dat is vreemd, want Messenger neemt juist de profielfoto over van jouw prive FB. Kijk even of je de laatste update van Facebook Messenger hebt op jouw mobiel apparaat, anders even de app opnieuw installeren.

   Hartelijke groet,

   Maureen

 3. In heb een vrouwelijke facebook vriend die haar messenger profiel omzet naar een mannelijke foto ( nota : een foto van een andere vriend of mij ) Hoe doet ze dat aub??

  1. Hi Eddy,

   De foto op messenger is gekoppeld aan je persoonlijk profiel. Je kan dus niet een andere foto op messenger gebruiken dan op je privé Facebook.
   Facebook is overigens de laatste tijd erg alert op het gebruik van echte naam op Facebook. Dus als het privé profiel niet de echte naam bevat, dan loop je het risico dat dat Facebook profiel geblokkeerd gaat worden door Facebook.

 4. Heb vraag mijn Facebook naam is anders dan me messenger ik wil me facebook naam en niet die van messenger hoe verander ik dat

 5. Het is nu 19 september 1017 en da conflict mee messenger doet nog de ronde.. Zelfs men vrouw heeft de idem probs en zelfs ik krijg het niet ok.. Is dit een prob tussen android en ios?.. Ik heb android en alls werkt.. Mijn vrouw ook en niets werkt.. Zelfs niet herinstalleren..

 6. Ik krijg echt de Messenger code niet weg. Ik wil hem heel graag verwijderen, maar kan echt niet vinden waar ik dit kan doen

 7. Vraag
  Wat is het voordeel van de messenger code want je kan toch gewoon via messenger ook chatten zonder de code te gebruiken?
  Is het dan niet zichtbaar in je chats?

 8. Hallo, ik heb een messenger account maar geen fecebook. Ik wil graag mijn profielfoto van messenger veranderen. Maar ik vind niet hoe dit moet … Kan u mij helpen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen