fbpx

Zo kunnen mensen jou volgen zonder dat je ze als vriend hoeft te accepteren

Facebook volgknop Faceonline

1) Wat is het verschil is tussen Facebook vrienden en Facebook volgers?
2) Waarom wil je dat mensen jou volgen?
3) Wat moet je doen in jouw Facebook instellingen zodat mensen jou ook kunnen volgen?

Al deze vragen beantwoord ik vandaag in onderstaande video.

TIP: Ik laat in deze video ook meteen zien hoe jij snel kunt checken wat anderen op jou Facebook profiel kunnen zien en wat niet.

 

Mocht de video te snel gaan, dan vind je hieronder volledigheidshalve het stappenplan in tekst en foto’s:

 1. Klik bovenin Facebook op jouw naam om naar jouw persoonlijk profiel te gaan Facebook volgknop 1
 2. Je kunt je zelf checken of jij de knop al hebt door op de knop met deze 3 puntjes te klikken in jouw persoonlijk profiel
 3. Facebook volgknop 2Zo ziet jouw tijdlijn eruit voor mensen die niet met jou bevriend zijn op FBFacebook volgknop 3
 4. Dit bericht is voor iedereen zichtbaar (openbaar gedeeld)
 5. Facebook volgknop 5Dit bericht is alleen voor FB-vrienden zichtbaar
 6. Facebook volgknop 6Jij bepaalt bij elk bericht wie het kan zien
 7. Facebook volgknop 7Klik op de knop met deze 3 puntjes
 8. Facebook volgknop 8Klik op tijdlijninstellingen
 9. Facebook volgknop 9Klik links in het scherm op “Volgers”
 10. Facebook volgknop 10Zet de optie bij “wie kan mij volgen” op “Iedereen”

Facebook volgknop 11

Mocht je nog vragen hebben, laat het mij gerust weten. Je kunt jouw reactie onder dit bericht plaatsen.

 

19 reacties

  1. Hallo Imke,

   Dit artikel gaat over het Facebook profiel (van natuurlijke personen, met een ‘vriend toevoegen’-knop). Elk Facebook profiel is openbaar, alleen bepaal jij welke informatie anderen wel of niet te zien krijgen. Ook hier geldt bovenstaand verhaal.

   Als je een (zakelijke) Facebook pagina hebt, en ik bedoel daarmee een Facebook pagina met een ‘vind-ik-leuk-knop’, dan zijn de volgers hetzelfde als het aantal likes (aantal mensen die jouw pagina heeft leuk gevonden). Hoeveel dit er zijn vind je in de rechterkolom op jouw Facebook pagina.

   Hartelijke groet,

   Maureen

 1. Hallo Imke,

  Ik kan nergens die drie puntjes vinden, ik heb een pagina gemaakt met als doel informatie te geven over onze farm, ik wil wel mensen hebben die ons volgen maar niet honderden berichten op mijn tijlijn van hun!

  Hoe zet ik dit aan?

  Kan dus de hierboven omschreven uitleg niet volgen, gaat om de site Sayan Farm

  Alvast bedankt,

  Arnold

  1. Hallo Arnold,

   Het klinkt alsof je een Facebook profiel gebruikt (te herkennen aan knop “vriend toevoegen”. Een profiel mag alleen gebruikt worden door mensen met hun voor- en achternaam, dus geen bedrijven. Van elke persoon die jij als vriend toevoegt zie jij hun berichten in de tijdlijn.
   Maak voor jullie farm een zakelijke pagina, dan heb je meteen wat je wilt bereiken en houd je je tevens aan de Facebook regels. Hier zie je hoe je een zakelijke Facebook pagina maakt http://maureenmulder.nl/tips/zo-maak-je-een-facebook-pagina-en-uitleg-voorkeursdoelgroep/

   Groetjes,

   Maureen

 2. Hallo,

  Ik wil dolgraag op fb blijven alleen al omdat ik anders Messenger kwijt ben.
  Sommige mensen wil ik wel als vriend houden, maar ik heb liever niet dat ze me volgen. Zelf volg ik al enkele vrienden niet meer, dat is eenvoudig door het vinkte weg te halen. Maar nu omgekeerd….
  Hoe doe ik dat?

  1. Hi Ria,

   “Omgekeerd”, dat is helaas niet mogelijk.

   Wat je wel zou kunnen doen is het bereik van het bericht aanpassen. Dus in de plaats dat je het bericht aan al je vrienden laat zien, selecteer je welke vrienden dit bericht wel mogen zien, of welke vrienden van dat bericht uitgesloten moeten worden

 3. Hoe krijg ik de knop vrienden worden uit en zodat ze mij alleen een bericht pb kunnen sturen dus hoe verwijder ik de knop vrienden toevoegen zodat als ze vrienden willen worden ze alleen mij een bericht moeten sturen zodat alleen knop bericht te zien is en verder niets.

 4. Ik heb driehonderd vrienden en heb een bericht geplaatst. Nu zag ik in de statistiek dat er maar acht zijn bereikt. Ik begrijp dit niet. De instellingen staan op openbaar.

 5. Hallo, ik heb een persoonlijke en een bedrijfspagina op Facebook. Ook heb ik zelf een website voor mijn bedrijf. Nu wil ik graag een “Nieuws” knop aan mijn bedrijfssite toevoegen. Die moet dan d.m.v. een link naar een Facebookpagina gaan waar ik mijn nieuwtjes op ga vermelden. Is er dan een mogelijkheid dat mensen die helemaal geen Facebook hebben, die pagina te zien krijgen ?
  Het zou zo moeten zijn dat de mensen die gaan kijken zich niet aan hoeven te melden of ergens een akkoord voor moeten geven. Bestaat er zoiets ?

  mvg Berry

 6. hoi Maureen ik hoop dat jij mij kan helpen. Een kennis van mij in amerika heeft de ‘ magische ‘ grens van 5000 vrienden bereikt dus ik word niet meer toegevoegd. Ben dus volger. Maar ik kan geen berichten sturen heeft dat daarmee te maken. ik kan alleen maar reageren op een bericht. alles gaat nu via email .

 7. Toch nog een vraag over het verschil tussen vrienden zijn en volgen op Facebook. Waarom zou een vrouw besluiten om een man niet een vriendschapsverzoek te sturen, maar hem wel gaan volgen op Facebook?

 8. Als je niet geaccepteerd wordt dmv een vriendschapsverzoek maar die persoon nu wel volgt. Kan hij/zij dan ook automatisch jouw Facebook zien? of moet je dan eerst terug gevolgd worden. ?

 9. Mijn vriendin op facebook heeft geen knop om vriendschaps verzoeken te doen. Waar iedereen het wel heeft staan,onder de profielfoto links. Hoe kan dit? Als ik op mijn tab,kijk zie ik het wel. Alleen zij niet bij de hare. Ze woont in spanje en ik n amsterdam. Kan er niet heen dus. Alvast merci.

 10. Ik heb 913 vriendschaps verzoeken ik wil dit graag overzetten naar volgers. Dit was niet ingesteld ten tijde van deze verzoeken dat heb ik pas later aangepast. Is dit vooralsnog mogelijk?

 11. Ik heb een vraag ik heb iemand op Facebook een poosje geleden een vriendschpsverzoek gestuurd maar ik kan nu al weken niet zien of hij hem heeft geaccepteerd en ik kan het ook niet annuleren want ik kan aleen berichten sturen via messenger hij heeft mijn ook niet geblokkeerd of zo

  Wat ik me af vraag is heeft hij het nu wel of niet geaccepteerd hij heeft 132 vrienden in totaal en wat zou de redenen zijn dat hij mijn nog niet geblokkeerd heeft???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen