fbpx

Zo maak je een poll op Facebook

Zo maak je een poll op Facebook

Onlangs kreeg ik de vraag: “Hoe maak ik een poll op Facebook”.
In deze video ga ik je laten zien hoe je een poll kunt aanmaken.

Het aanmaken van een poll op Facebook is niet mogelijk op een Facebookpagina maar het kan wel in een Facebookgroep. Een poll kun je overigens ook alleen aanmaken via je computer. Via je mobiele telefoon is dit niet mogelijk.

Hoe ziet zo’n poll er dan precies uit?

Bekijk hiervoor onderstaande video.

Wil je meer tips lezen? Ga dan naar https://maureenmulder.nl of volg mij via Facebook.

Wil jij meer praktische tips om meer te halen uit jouw zakelijke Facebook pagina? Kom dan naar de Facebook Implementatie Training. Meld je aan op https://maureenmulder.nl/FIT

23 reacties

  1. Graag gedaan, Roald!
   Wellicht ten overvloede, maar het maken van polls is tegenwoordig alleen nog mogelijk in Facebook groepen en niet meer op Facebook pagina’s

  1. Hi Marie-France,

   Dat gaat helaas niet. Dan zou je een nieuwe poll moeten maken.
   Dit is iets waar velen hopen dat FB dit snel zal veranderen.

   Groetjes,

   Maureen

 1. Als je een poll maakt waarop bv een aantal dagen staan waar je medewerking vraagt voor een activiteit, dan gooit het programma de volgorde door mekaar waarop de poll onoverzichtelijk wordt. Hoe vermijdt je dat ?

 2. Hallo Maureen,

  Ik heb dankzij je informatie succesvol een poll aangemaakt. Bedankt!

  Positieve kritiek: een poll maken in de mobiele app kan inderdaad niet, maar dat kan wel vanuit de mobiele browser.

  Groeten,
  René

 3. Hoi Maureen,

  Je uitleg is erg helder, maar bij mij lukt het nog niet. Als ik klik op schrijf iets…dan heb ik niet de keuze voor een poll. Ik zit wel in een facebookgroep. Wat doe ik verkeerd?

  Groet, Nicole

 4. Hoi Maureen, dank voor je heldere uitleg. Ik zit echter met 1 probleem, wanneer ik in mijn facebook groep naar discussie ga heb ik geen optie “poll”er tussen staan? Enig Idee waar dit aan kan liggen? Moet ik misschien een nieuwere versie downloaden ofzo en zo ja….Hoe dan?:(.
  Ik hoop dat je me kunt helpen, wil heel graag een poll plaatsen in mijn groep.
  De 3 opties die ik heb onder discussie zijn nu:
  Foto/Video———–Mensen Taggen————Gevoel/Activiteit

 5. Hallo Maureen,

  Hopelijk lees je deze vraag nog, gezien het topic ietwat verouderd is.
  Ik heb maandag (4 juli) een poll in een groep geplaatst op Facebook, en om een of andere reden kan niet iedereen stemmen. Vandaag (7 juli) kan niemand meer deelnemen.

  Is er een tijdspanne dat je kunt aangeven voor je poll? Of stopt de poll als je x-aantal stemmen bereikt hebt?

  Alvast bedankt voor je feedback!

 6. waar vind ik de optie van de poll terug als hij niet in de lijst staat van de 3 puntjes naast toevoegen aan je bericht?Maw daar staat bij mijn groep gewoon geen optie Poll in.Terwijl ik in een andere groep gewoon ,ook als beheerder de optie heb kunnen toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen