fbpx

Zo plaats jij een video direct op Facebook

Waarom is het belangrijk om je video rechtstreeks op Facebook te uploaden?

Facebook wil nog groter worden dan YouTube. Je zult merken dat als je een linkje van een video op YouTube deelt op Facebook je bereik aanzienlijk minder is. Ook wordt het op een hele andere manier getoond op de tijdlijn van de mensen.

Je kunt dus het beste het videobestand rechtstreeks uploaden op je Facebook pagina. Je zult zien en merken dat het bereik stukken groter is.

Bekijk onderstaande video waar ik je precies uitleg hoe je de video kunt uploaden.

Heb je zelf nog een vraag over Facebook? Stel deze op mijn Facebook pagina.

2 reacties

 1. Hallo Maureen,

  Ik zou graag ook mijn youtube filmpjes direct afspelen op facebook via de facebook app.
  Via de browser lukt het om een filmpje direct via facebook af te spelen (zoals jij dat hebt laten zien in jouw instructie filmpje). Maar zodra ik via de facebook app het zelfde filmpje wil afspelen word ik doorgelinkt naar de website van Youtube. Weet jij hoe ik ook via de facebook app gewoon het youtube filmpje kan afspelen zonder dat ik daarvoor doorgelinkt wordt naar Youtube?

  Alvast bedankt,
  Ricardo

  1. Hi Ricardo,

   Dat is helaas niet mogelijk op mobiele apparaten. Dan zou je het oorspronkelijke filmpje rechtstreeks op FB moeten uploaden, dan wordt de video wel rechtstreeks afgespeeld.

   Hartelijke groet,

   Maureen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen