fbpx

Zo verwijder je een Facebook pagina uit Business Manager

Facebook wilt graag dat paginabeheerders met de Business Manager (Bedrijfsmanager) gaan werken. Zeker als er meerdere paginabeheerders zijn. Een van de voordelen is, is dat je dan geen Facebook vrienden hoeft te worden met de andere pagina beheerder (bijv. collega) om toegevoegd te kunnen worden als beheerder. Ook zou het voordelen hebben als je gaat adverteren met Facebook.

Ik heb de Business Manager geprobeerd, maar ik ben er vrij snel weer mee gestopt.

Waarom?

Ik ontdekte dat ik de Facebook pagina’s die in de Business Manager waren opgenomen moeilijker via mobiele apparaten te beheren zijn. Een van de dingen die ik vaak doe, is het delen van relevante Facebook berichten vanaf mijn tijdlijn naar mijn Facebook pagina.

Als de Facebook pagina in de Business Manager is opgenomen, dan kan ik die betreffende pagina niet kiezen als de pagina waarop ik dat bericht wil delen. Deze pagina staat er gewoon niet tussen! En je kan niet een bericht delen via de Business Manager. Dan zou ik dus elk bericht apart aan moeten maken in de Business Manager. En dat is niet handig!

Hoe krijg ik mijn Facebook Pagina uit Business Manager? 

In onderstaande video zie je de methode zoals ik die zelf heb toegepast:

Op dit moment zie ik persoonlijk alleen voordelen voor het gebruik van Business Manager voor agencies. Niet voor ondernemers die zelfstandig hun eigen Facebook pagina (‘s)  beheren. Daarom ga ik ook niet verder in op de Business Manager zelf.

Gebruik jij wel de Business Manager? Dan ben ik erg benieuwd naar de voordelen die Business Manager voor jou biedt. Wil je deze delen in jouw reactie onder dit artikel?

 

5 reacties

 1. je bent een held!!!!!! was al maanden bezig om dit uit te zoeken. (ik ben nogal een Noob)
  nu nog vinden waar ik de tijdlijn van mijn vind ik leuks weer kan vinden. (statussen van de personen/ bedrijven welke de pagina leuk vind)

  mijn dank is groot!!

  1. Hallo Henk,

   Graag gedaan! Fijn om te horen dat ik je heb kunnen helpen.
   Voor wat betreft jouw vraag over de pagina’s….Als het gaat over de pagina’s die jij als jouw pagina hebt geliked, wellicht helpt dit artikel jou verder: http://maureenmulder.nl/nieuws/paginaoverzicht-weergeven/ of deze http://maureenmulder.nl/facebook/help-facebook-niet-meer-gebruiken-als-mijn-pagina/. Facebook blijft veranderen waardoor eea nu aan de rechterkant van de pagina staat en niet links (zoals in de artikelen nog staat)

   Hartelijke groet,

   Maureen

 2. Dank je wel! Fijn dat mijn pagina ontkoppeld is en ik weer gewoon berichten kan delen via mijn smartphone. De procedure is inmiddels iets veranderd. De knop ‘info’ bestaat niet meer, maar dit kun je nu terug vinden onder bedrijfsgegevens.

 3. Hallo Maureen,
  is dit artikel nog up to date? (het lukt me nog niet om dit te doen)
  ik heb een business pagina, maar kan geen berichten meer plaatsen door een druk op de knop. Het moet via een planner oid.
  De volgers wil ik graag behouden.
  Is het te realiseren om deze business pagina om te zetten in een prive pagina?

  groet, Ingrid Brummelhuis

  1. Hallo Ingrid,

   Tegenwoordig is het veel makkelijker om zakelijke pagina’s die in bedrijfsmanager staan te beheren.
   Op je laptop kun je eea gewoon plaatsen via de pagina.
   Op je telefoon kan dat via de app “Business Suite” of via de app “Creator Studio”.

   Met de app Business Suite kan je nog steeds direct berichten plaatsen. Soms duurt het even voordat je het bericht op je pagina ziet staan, en soms moet ik het nog een keer doen omdat het (geen idee waarom) het de eerste keer niet gelukt was. In dat geval kwam ik wel op een agena/planner uit en dan lijkt het inderdaad alsof berichten altijd ingepland moeten worden voordat je iets moet plaatsen. Dat is echter niet zo.

   Je kan een business pagina niet omzetten naar een prive pagina. Dat is niet mogelijk. En als het wel mogelijk zou zijn geweest, raad ik dat echt af. Wil je (in de toekomst) gaan adverteren, dan heb je echt een zakelijke pagina nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen