fbpx

Zo zet je jouw Facebook Profiel om in een Facebook pagina

Zo zet je jouw Facebook Profiel om in een Facebook pagina

Veel ondernemers lopen het risico dat hun Facebook profiel ongevraagd zal worden omgezet in een Facebook pagina. Waarom? Omdat deze niet voldoet aan de gebruiksvoorwaarden van Facebook.
Daarin is namelijk bepaald dat persoonlijke profielen alleen bedoeld zijn voor niet-commercieel gebruik en individuen vertegenwoordigen. Kortom, je mag een persoonlijk Facebook account (Facebook profiel) alleen gebruiken voor jezelf / privé.

Als Facebook van mening is dat jouw profiel eigenlijk een Facebook pagina moet zijn, dan zal deze omgezet worden in een Facebook pagina. Je bent dan alle content kwijt!
Voorkom dit en bekijk onderstaande video. In deze video leer jij:

 • Het verschil tussen een Facebook profiel en een Facebook pagina
 • Hoe jij jouw Facebook profiel omzet in een Facebook pagina
 • Hoe jij een back-up kunt maken van jouw gegevens op jouw privé-profiel

Dit is de link genoemd in de video, die je kunt gebruiken om jouw Facebook profiel om te zetten in een Facebook pagina https://nl-nl.facebook.com/pages/create.php?migrate
LET OP: Het is daarna NIET mogelijk om de Facebook pagina weer terug te converteren naar een persoonlijk account!!!!

Het is helaas niet mogelijk om de gegevens van jouw privé-profiel te importeren naar jouw Facebook pagina.

Lees ook dit artikel https://maureenmulder.nl/tips/10-redenen-waarom-jouw-bedrijf-een-facebook-pagina-moet-hebben/ waarin je nog meer voordelen ontdekt van het hebben van een Facebook pagina.

FIT

7 reacties

 1. Oeps, ik ben al geblokkeerd.
  Ik heb een profiel aangemaakt om een pagina aan te maken.
  De pagina bestaat nog wel, maar ik kan nu niemand meer toevoegen als beheerder.
  Hoe kan ik dat ongedaan maken?

  1. Hi Jolanda,

   Da’s balen! Neem eerst contact op met Facebook en probeer eerst jouw Facebook profiel terug te krijgen. Als je dat terug hebt (met gewijzigde naam), dan heb je ook weer toegang tot de pagina.

   Succes!

   Maureen

 2. Hi Maureen,
  Bedankt voor de video.Mijn vraag: ik heb reeds 2 pagina’s die ik voor mijn werk gebruik. Maar nu ben ik aan het aftasten of ik mijn passie,hobby kan omzetten naar een bedrijf. Daarom plaats ik nu regelmatig berichten over technieken, inspiratie op mijn profiel om te toetsen of er genoeg interesse is. Ik verkoop nog niets. Naast mijn profielfoto staat mijn eigen naam maar in de omslagfoto heb ik het logo gezet dat ik later zou gebruiken. Zit ik dan nog safe? Ik vrees dat ik met een pagina minder mensen zal bereiken dan ik nu op mijn profiel bereik. Wat denk jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen